29 / 04 / 2024

Aydın şžengül: İzmir modern bir şehir olacak!

Aydın şžengül: İzmir modern bir şehir olacak!

AK Parti 2. Bölge 2. sıra milletvekili adayı şehir plancısı Aydın şžengül, seçim  çalışmalarını çevreci duyarlılığıyla sürdürüp ve bu bağlamda vatandaşlara 200 bin çam fidanı dağıttı



Seçim  çalışmalarını çevreci duyarlılığıyla sürdüren ve bu bağlamda vatandaşlara 200 bin çam fidanı dağıtan AK Parti 2. Bölge 2. sıra milletvekili adayı şehir plancısı Aydın şžengül,  İzmir  'de yapılacak şehir yenileme projeleri çerçevesinde, ömrünü tamamlamış köhne yapıların, vatandaşların da rızası alınarak yıkılıp yerlerine yeni, güvenli ve daha çağdaş konutlar yapılacağını söyledi.

Türkiye 'nin Batı 'ya açılan penceresi İzmir 'in gecekondu yoğunluğu, sıkışık yolları ve yarım kalmış yerel hizmetleriyle modern şehir görüntüsünden giderek uzaklaştığını belirten şžengül, diğer illerdeki ilerlemeyi gören İzmirlilerin aynı güzellikleri kendi şehirlerinde de görmek istediklerini kaydetti. Aydın şžengül, “İzmirlileri bu özlemlerine şehir yenileme projeleriyile önümüzdeki 10 yıl içinde kavuşturacağız ” dedi.

200 konut yenilenecek

İzmir 'deki 1 milyon konutun 200 bininin standartlara uygun olmayıp zorunlu olarak yenileme projeleriyle iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizen şžengül, yaklaşık 10 milyara mal olacak projenin 10 yıl süreceğini bildirdi. Aydın şžengül, projenin gerçekleşmesinde, merkezi hükümetle yerel yönetimlerin işbirliğine gideceklerini vurguladı.

Projenin işleyişi konunda da bilgi veren şžengül, “Önce yapacağız, sonra yıkacağız. Vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. 200 bin konutun 10 binini de genç evlilere, dayalı döşeli ve uzun vadeli ödemeli olarak dağıtacağız. Bir yandan vatandaşlarımız yeni ve çağdaş konutlara sahip olurken, diğer yandan bu projeyle İzmir daha modern şehir görünümüne kavuşacak. Bu projeyle İzmir, Süper Lig 'e çıkacak ” diye konuştu.
Hürriyet


Geri Dön