20 / 05 / 2024

Aydın Şengül: İzmir'de yatırımın önündeki en büyük engel belediyeler!

Aydın Şengül: İzmir'de yatırımın önündeki en büyük engel belediyeler!

Karsıyaka'daki Yat Umanı projesinin imar planının Karşıyaka Belediye Meclisi tarafından reddedilmesine tepki gösteren AK Partili Sengül, "Yerel Yönetimler İzmir'e değer kazandıracak her türlü yatırıma karsı çıkıyorlar" dedi.




Ak Parti  İzmir  Milletvekili Aydın Şengül, İzmir'de yapılacak devlet ve özel sektör ün önündeki en büyük engelin yerel yönetimler olduğuna dikkat çekti.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Karşıyaka İskelesi ile Nikah Sarayı arasında kalan bölge için hazırladığı Karşıyaka'daki Yat Limanı Projesi'ne ilişkin imar planı önerisinin, Karşıyaka Belediye Meclisi tarafından reddine tepki gösteren Şengül, "Yerel Yönetimler İzmir'e değer kazandıracak her projeye karşı çıkıyorlar" dedi. 


Projelere ideolojik bakıyorlar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Karşıyaka'nın çehresini değiştirecek çok güzel bir proje hazırladığının altını çizen Şengül, "Belediye Meclisi'nin projeye karşı çıkması üzücü. Bakanlığımız tarafından gönderilen her projeye ideolojik yaklaşıyorlar. Yerel yönetimler İzmir'e gelen yatırımlara devamlı şekilde karşı çıkmayı bir çalışma pratiğine dönüştürmüş vaziyetteler. 


Belediyeler her projeye ideolojik bir yaklaşım gösterirlerse, İzmir'e hiçbir zaman hizmet gelmez. Yatırımlar konusunda İzmir'deki yerel yönetimlerden, hem devlet kurumlan hem de özel sektör temsilcileri her alanda şikayetçiler" şeklinde konuştu. 


Bu sorunlarla mücadele edeceğiz Daha önce Mavişehir'deki planlara, 35 projeye, TOKİ'nin İzmir'deki yatırımlarına, İzmir'e yapılacak stadyumlara yerel yönetimlerin vakti zamanında karşı çıktığına da işaret eden Milletvekili Aydın Şengül, "Yerel yönetimler yatırımlara ne kadar karşı gelirse gelsin, AK Parti Hükümeti olarak bu sorunlarla mücadele edeceğiz ve İzmir'e yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi. 


Star


Geri Dön