03 / 05 / 2024

Aynı model araç, iki ayrı fiyat! İkinci el otoda neler oluyor?

Aynı model araç, iki ayrı fiyat! İkinci el otoda neler oluyor?

İkinci el araba satışlarına getirilen 6 ay 6 bin km sınırlamasının fiyatlara ne kadar yansıyacağı merak konusuydu. Ancak alım-satım sitelerinin verileri düşüşün oldukça sınırlı kaldığını gösteriyor. Diğer yandan ikinci el araç sitelerinde aynı model benzer özelliklerdeki araçlara verilen fiyatlardak



Aynı fabrikada aynı yıl içinde üretilen modeli aynı, rengi aynı hatta hasarları bile aynı olan araçlardaki 135 bin liralık fiyat farkı gözlenden kaçmamıştı. Araç almaya niyetlenen vatandaşlar aradaki bu farkı fırsatçı aarcılara bağladı.

Haberglobal'in verdiği bilgiye göre ikinci el otomobilde yüksek fiyatların önüne geçeçebilmek için uygulanmaya başyanan '6 ay ve 6 bin km' sınırı ne sonuç verecek diye gözlenirken ikinci el araç satışı  işi yapan sitelerin ilanları hala kafa karıştırıyor. Peki aynı marka, model ve benzer özellikteki otomobillerin satış fiyatında neden bu kadar büyük fark oluşuyor? Benzer özellikte aynı marka ve model bir araç bir sitede 540 bin, bir diğerinde neden 675 bin liraya satışa konuluyor?

Aradaki fark kimin cebine gidiyor?Aradaki farkın neden oluştuğuna bilmece henüz çözülemezken fiyat farkı emlakçıların ev sahiplerini ikna ederek konut kiralarında yükselişe neden oldukları duruma benzetildi. Araç müşterileri fiyat farklarını fırsatçı aracılara bağlıyor.


Geri Dön