01 / 05 / 2024

Ayrıntılar netleşti! Sözleşmeliden kadroya geçiş düzenlemesinde 'yabancı uyruklu' detayı dikkat çekti

Ayrıntılar netleşti! Sözleşmeliden kadroya geçiş düzenlemesinde 'yabancı uyruklu' detayı dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısının ardından açıkladığı kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin düzenleme ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından açıklama geldi. Düzenlemede 'yabancı uyruklu' ayrıntısı dikkat çekti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada duyurduğu, kamudaki sözleşmelilere kadro düzenlemesi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından açıklama geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklama ile düzenlemenin ayrıntıları da ortaya çıkmış oldu.

Bakanlıktan yapılan açıklama ve düzenlemenin detayları şöyle:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 28 Kasım 2022 tarihli Kabine Toplantısının ardından sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanmalarına ilişkin açıklama yapmıştır. Açıklamaya ilişkin detaylara aşağıda yer verilmiştir.

Bu kapsamda yapılacak düzenleme ile;

A) Halihazırda görevde bulunan sözleşmeli personel bakımından;

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamındaki (4/C’den 4/B’ye geçenler dâhil) ve bazı kurumsal sözleşmeli personel ile mahalli idarelerde çalışan yaklaşık 197 bin sözleşmeli personelin süre aranmadan hemen kadroya geçirilmesi,

2- Sayıları yaklaşık 227 bin olan ve 3+1 sistemine göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlilerinin de süre aranmadan hemen kadroya geçirilmesi,

3- Kapsama giren sözleşmeli personelin isteğe bağlı olarak kadroya geçmesi,

4- Kadroya geçmek istemeyenlerin bu haklarının görevleri sona erene kadar korunması,

5- 4 yıldan daha az hizmeti olanların bu süreyi tamamladıktan sonra kurum içi veya kurumlar arası geçişinin yapılabilmesi,

6- Mahalli idarelerde aynı koşullarda kadroya geçirilen sözleşmeli personelin yalnızca mahalli idareler arasında yer değiştirebilmesi öngörülmektedir.

Bu çerçevede, kamudaki yaklaşık 520 bin sözleşmeli personelden 424 bininin memur kadrolarına atanabilmesine imkân sağlanmaktadır.

KİMLER KAPSAM DIŞI? YABANCI UYRUKLU DETAYI DİKKAT ÇEKTİ

 


Geri Dön