21 / 05 / 2024

Ayrıntılar netleşti! Sözleşmeliden kadroya geçiş düzenlemesinde 'yabancı uyruklu' detayı dikkat çekti

Ayrıntılar netleşti! Sözleşmeliden kadroya geçiş düzenlemesinde 'yabancı uyruklu' detayı dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısının ardından açıkladığı kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin düzenleme ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından açıklama geldi. Düzenlemede 'yabancı uyruklu' ayrıntısı dikkat çekti.



KİMLER KAPSAM DIŞI? YABANCI UYRUKLU DETAYI DİKKAT ÇEKTİ

Sözleşmeli olarak çalışanlardan; kısmi zamanlı ve proje bazlı çalışanlar, yabancı uyruklular, askeri personel, akademik personel, KİT personeli, sanatçılar, meclis danışmanları, Sağlık Bakanlığı yöneticileri ile personelinin tamamı sözleşmeli olan kurumlarda çalışan kişiler kadroya geçiş kapsamı dışında kalacak.

B) Yeni istihdam edilecek sözleşmeli personel bakımından;

1- 657 sayılı Kanunun 4/B maddesinin sözleşmeli istihdamın temel dayanağı durumuna getirilerek mevzuat karmaşasının giderilmesi,

2- Kamuya atanan sözleşmeli personelin 3 yıl sözleşmeli olarak görev yaptıktan sonra memur kadrolarına alınması, atandıktan sonra da 1 yıl süre ile kurum içi veya kurumlar arası naklinin yapılamaması öngörülmektedir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin düzenleme ile ilgili, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Mahalli idareler de dahil olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçişinde, 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacak. Öte yandan 1 yıl da aday memurluk süresi olacak. Dolayısıyla sözleşmeliden kadroya geçiş 3 artı 1 yıllık bir süre sonunda gerçekleşebilecek.

Konaklamada yeni dönem başlıyor! Turizmciler "ertelensin" diyor! İşte Bakan'dan gelen ilginç yanıt...

SGK Uzmanı, asgari ücrete yapılacak zam tahminini açıkladı: Bu rakamın üzerine çıkmaz!

SON DAKİKA… AK Parti'den EYT ve sözleşmeli personel ile kritik açıklama!


Geri Dön