08 / 05 / 2024

Aytekin Akagün kimdir?

Aytekin Akagün kimdir?

İnşaat Mühendisi Dr. Aytekin Akagün kimdir? Aytekin Akagün, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Aytekin Akagün, bugün hangi firmada çalışmalarına devam ediyor? İşte Aytekin Akagün..



Aytekin Akagün kimdir?

Aytekin Akagün, 1935 yılında Gümüşhane’de doğdu. 1961 yılında Almanya Münih Teknik Üniversitesi’nden mezun oldu. 1963 yılına kadar Almanya’da köprü tünel inşaatında çalıştı. 


Bir yıl Gümüşhane Bayındırlık Müdürlüğü yaptıktan sonra 1968 yılına kadar Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak hizmet verdi. Aynı yıl Almanya’ya dönerek doktorasını tamamladı ve 1972 yılına kadar denetim mühendisi olarak görev yaptı. 1972-1987 yılları arasında çeşitli firmalarda genel müdür ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yarım zamanlı öğretim üyesi olarak çalıştı.

 

1993 yılına kadar (DLH) Demiryollar, Limanlar ve Havameydanları inşaatı genel müdürü olarak görev yaptı. 1987-2003 yılları arasında çeşitli dönemlerde Türkiye Lokomotif Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Üyesi, Başbakanlık Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetlerinde Başkan Müşaviri, Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Türkiye Elektrik Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi, Madencilik Fonu Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve çeşitli firmalarda danışman, koordinatör ve genel müdür olarak görev yaptı. 


Halen özel bir firmada danışman olarak çalışmaktadır.







Geri Dön