29 / 04 / 2024

Az önce duyuruldu! SPK’dan, yatırımcının dört gözle beklediği kararlar!

Az önce duyuruldu! SPK’dan, yatırımcının dört gözle beklediği kararlar!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), halka arzlarda bundan sonra bireysel yatırımcıları rahatlatacak kararlar aldığını duyurdu. Peki buna göre yeni dönemde yatırımcıya yönelik ne gibi değişiklikler olacak?



Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) son dönemde gerçekleşen ilk halka arzlarda, özellikle bireysel yatırımcıların talep ettikleri tutarın düşük bir kısmının karşılandığını belirterek, bireysel yatırımcıyı ilgilendiren yeni kararlar aldığını duyurdu.

Az önce duyuruldu! SPK’dan, yatırımcının dört gözle beklediği kararlar!

SPK’nun bugün duyurduğu açıklamada, son dönemde gerçekleştirilen ilk halka arzlarda, özellikle bireysel yatırımcıların talep ettikleri tutarın düşük bir kısmının karşılandığının görüldüğü belirtildi.

SPK’nın açıklamasında, bireysel yatırımcıların ilk halka arzlardan taleplerinin daha fazla karşılanmasını, sınırlı sayıda yatırımcısı bulunan ya da fonun önemli bir kısmına sahip az sayıda yatırımcının olduğu serbest ve/veya özel fonların, payların ilk halka arzından bireysel yatırımcı aleyhine olabilecek şekilde fazla pay almamalarını teminen kararlar aldı.” ifadelerine yer verildi.

SPK tarafından duyurulan açıklamada, "Buna göre; halka açık olmayan ortaklıkların paylarının ilk defa halka arz edilmesi işlemleri kapsamında; serbest ve/veya unvanında 'özel' ibaresi yer alan yatırım fonlarının kurumsal yatırımcı kapsamında olabilmesi için 'yatırımcı sayısının 50'den az olmaması' ve 'herhangi bir yatırımcının toplam fon katılma payı sayısının yüzde 20'sinden fazlasına sahip olmaması' koşullarının bir arada sağlanması gerekecek. Söz konusu şartları sağlamayan serbest ve/veya özel fonlar bireysel yatırımcı olarak değerlendirilecek” denildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön