24 / 11 / 2024

Azeri iş adamı Türkiye'de restoran zinciri kuracak!

Azeri iş adamı Türkiye'de restoran zinciri kuracak!

Azerbacan ve Türkiye pazarında demir üretimi ve inşaat alanında 6 fabrikayla faaliyet gösteren Azeri Zülfikarlı ailesi şimdi de Türkiye pazarında restoran zinciri kuracak. Şahin Zülfikarlı, Türkiye pazarında 555İST adında 50 şubeli restoran zinciri kuraca




Azerbacan ve Türkiye pazarında demir üretimi ve inşaat alanında 6 fabrikayla faaliyet gösteren Azeri Zülfikarlı ailesi şimdi de Türkiye pazarında restoran zinciri kuracak. Aile üyesi iş adamı Şahin Ziilfikarlı, Türkiye pazarında 555İST adında 50 şubeli restoran zinciri kuracak. İlk şubesini Göztepe'ye açan genç girişimci Bağdat Caddesi ve Etiler şubesinin dekorasyonuna da başladı.

 

Hızlı bir şubeleşme atağına girecekleri bilgisini veren Zülfikarlı. "Kardeş ülke Türkiye'de uzun yıllardır inşaat, demir üretimi gibi alanlarda yatırımlarımız vardı. Şimdi de Hizmet sektöründe yatırım potansiyeli gördük. Sıra dışı lezzetler ve sunumlarla Türk yeme içme sektörüne yeni bir bakış açısı getireceğiz. Türkiye'de hiç olmayan konseptlerle müşterilerimizin karşısına çıkacağız. Türk, Azeri ve Dünya Mutfağı seçenekleriyle pazarda fark ortaya koyacağız" diye konuştu. 


Rusya, Azerbaycan. Dubai ve Türkiye'de demir ve inşaat yatırımları olan Azerbaycan'ın önde gelen sanayici ailelerinden Ziilfikarlı ailesi Türkiye yatırımlarına devam ediyor. Türkiye'de demir üretimi yapan bir fabrikaları ve inşaat yatırımları olan aile şimdi de yeme içme sektöründe büyümek istiyor. Türkiye'ye eğitim için gelen aile üyesi Şahin Ziilfikarlı. İstanbul başta olmak üzere 50 restorandan oluşan 555İST isimli zincirin ilk yatırımını yaptı. İstanbul Göztepe'de açılan restoranla sektöre adım atan Ziilfikarlı, 5 yıl gibi bir sürede binden fazla çalışan ve 35 milyon TL yatırıma ulaşmayı hedefliyor. 


İşlek caddelerde kiralamadan ziyade satın alma yoluyla restoranlar açacaklarını anlatan Şahin Ziilfikarlı, "Bina satın alma işlemlerine başladık. Türkiye pazarında uzun vadeli ve istikrarlı bir büyüme modeli benimsedik. Kadıköy, Etiler. Beşiktaş, Bağdat Caddesi, Beyoğlu gibi tüm cazibe noktalarında yer almak için fizibilite çalışması yaptık. İstanbul yapılanmasının ardından Ankara. 

İzmir. Bursa,  Adana  gibi illere açılacağız. Hedefimiz tüm şehirlerde en az bir restoran açmak. Ünlü aşçıların hazırlayacağı özel yemeklerin sunulacağı fakat fiyat konusunda ise makul rakamlar belirledik, diye konuştu. 


Ortadoğu


Geri Dön