02 / 05 / 2024

Azim Öztürk Seyhan projelerini anlattı!

Azim Öztürk Seyhan projelerini anlattı!

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde görev yapan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, görev yaptığı dönemde ortaya koyduğu, 'insan merkezli, adalet eksenli' hizmet anlayışıyla şehrin sakinlerine, "İyi ki Seyhan'da yaşıyorum" dedirtti...



Kentsel dönüşümden, sosyal sorumluluk projelerine, kültürel aktivitelerden, mesleki kurslara kadar hemen her konuda farkını ortaya koyan Seyhan'da belediyeciliğin temel görevleri de en yüksek standartta yerine getirildi. Seyhan'da iki hizmet dönemini başarıyla tamamlayan ve Mart 2014'de yapılacak seçimlerde üçüncüsüne talip olan Başkan Prof. Dr. Azim Öztürk, aradan geçen sürede halka rağmen hiçbir projeyi başlatmadıklarını ve halkın desteğini almış pek çok eserin tamamlanıp halka hizmet yermeye başladığını söyledi. Başkan Prof. Dr. Öztürk, "Başarımızın sırrı Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyecilik ve hizmet anlayışıdır" diye konuştu. 

Bugün  Adana  sokaklarında halkın dilinde, 'Azimle başladı' denen pek çok hizmet var. Bunların en başta geleni kuşkusuz Adana şehircilik tarihinde ilk kez ve elbette 'azimle' gerçekleştirilen 'Kentsel dönüşüm ve yenileme' çalışması. Evet, Ak Parti iktidarında Türkiye'nin pek çok şehri adeta yeni baştan inşa edilirken Adana'da 'kentsel dönüşümü' başlatmak Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk'e nasip olmuş. 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kentsel dönüşüm insanı yücelten bir projedir. Bu nedenle kentsel dönüşümü milleti mağdur etmeden, vatandaşımızın rızasını alarak gerçekleştirmek zorundayız" sözlerini ilke edinen Başkan Prof. Dr. Öztürk, "Saha çalışmasında insanlarımızı doğru bilgilendirmeye hassasiyet gösterdik. Kentsel dönüşümle önce kendilerinin sonra şehrin kazanacağına inanan insanlarımızın tamamı 'kentsel dönüşüm' anlaşmasına gözü kapalı imza attılar" dedi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜMDE 1 5 BİN KONUT HAMLESİ 


Bugün Seyhan'da Barış ve İsmetpaşa Mahalleleri sınırında 'Kıyıkent Evleri' birinci etap birinci kısma ait olan Bin 398 konut tamamlandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir törenle hak sahiplerinin daireleri çekilen kuralarla belirlendi. 


Seyhan Kıyıkent Evleri Birinci Etap Birinci Kısım kapsamında 3 Ekim 2012'de temeli atılan Bin 398 konutun inşaat takvimi temelin atıldığı gün söz verildiği gibi bir yıl içerisinde tamamlandı. Türkiye'de bu alanda bir rekora imza atan Seyhan Belediye Başkanı Prof. 

Dr. Azim Öztürk, "Sayın Başbakanımızın kentsel dönüşüm ve yenilemeye gösterdiği hassasiyeti emir kabul ettik." dedi. 


Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, şehrin kuzeyiyle güneyini, doğusuyla batısını birbirinden asla farklı değerlendirmediğini anlatırken, "Kentsel dönüşüm hizmetimizi insanlarımızın ayağına götürürken aynı özeni gösterdik. Barış ve İsmet Paşa Mahalleleri'nde 10 bin konut olarak projelendirdiğimiz kentsel dönüşüm hamlesini Barbaros ve Bey Mahallesi'nde 5 bin konut olarak planladık. Bu anlamda ilk etapta kentsel dönüşümde 15 bin konut hamlesini tamamlayacağız. Zaten bizim kentsel dönüşümdeki kararlılığımız inşaatlara başladığımız bölgelerin çevresinde etkisini olumlu olarak göstermektedir. Vatandaşlarımız müteahhitlerle anlaşarak yapılan imar planı çerçevesinde eski plansız konutlarını yıktırıp depreme dayanıklı yeni konutlar yaptırmaya kendiliklerinden başlamaktadır" diye konuştu. 


ADANA, ŞEHİR MEYDANI'NA KAVUŞTU 


Binlerce yıllık köklü bir tarihe sahip Adana'da şehircilik anlamında maalesef ki diğer şehirlerimizin oldukça gerisinde kalmış. Bu çerçevede daha çok Büyükşehir Belediyeleri'nin düzenlemesi gereken 'şehir meydanı' inşa etme görevi de Seyhan'ın genç ve adı gibi azimli başkanına nasip olmuş. Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, şehrin merkezi bir noktasında yöresel ifadeyle 'mezbele' görünümündeki alanda önce kamulaştırma yaptı. 85 konut ve işyeri sahibiyle 'el sıkışarak' teker teker anlaşan Başkan Prof. Dr. Öztürk, 10 bin metrekarelik bölgede yıkım işlemlerini tamamladı. Bir süre açık otopark olarak hizmet veren alanda ilk kazma vuruldu. Altı 300 araçlık otopark üstü dinlenme ve su oyunları parkı olarak düzenlenen Adana tarihinin ilk şehir meydanı kazma vurulduktan dört ay sonra halkın hizmetine sunuldu. 


ADANA TARİHİYLE BARIŞTI 


Adana sokaklarında şöyle bir dolaştığınızda şehrin 'azimle' kazandığı yatırımları duyacağınızı biraz önce ifade etmiştik. İşte şehrin 'azimle' kazandığı konulardan birisi de yıkılıp yok olmaya yüz tutan tarihi mirasla barışmak olmuş. Kısaca Adana tarihiyle de 'Azimle' barışmış. Günümüzden 100 yıl önce dönemin Adana Valisi Cemal Paşa'nın şehirdeki öksüz ve yetim çocukların meslek öğrenmeleri için inşa ettirdiği tarihi okul binası tam 100 yıl sonra yöresel şiveyle 'tıpkısının aynısı' oldu. 100 yıllık Gazi Mektebi'ni yeni yüzyıla hazırlayan Azim Başkan, "Bu hizmeti yerine getirirken Sayın Başbakanımızın 'Ata yadigârı eserlere sahip çıkalım' sözlerini kendimize ilke edindik. Bu anlamda 'eski Adana' diye ifade edilen ve tarihi Tepebağ Semti'nde bulunan film platolarını andıran 'Kemerli Sokağın' sağlıklaştırma projesine başladık. Bu sokak üzerindeki tüm tescilli tarihi yapıların dış ve iç cephelerinde sağlıklaştırma yapıp gelecek nesillere bu haliyle teslim edeceğiz" sözleriyle tarihe verdiği önemi özetliyor. 


BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN ÖDÜLLÜ PROJELER TÜRKİYEYE ÖRNEK OLDU 


Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, gerek ilk gerekse ikinci hizmet döneminde ortaya koyduğu eserlerle farkını hissettiriyor. Bu anlamda Başkan Prof. Dr. Öztürk un birinci hizmet döneminde inşa edilen; Yetiştirme Yurdu, Hayal Dünyası ve Huzurevi projeleri kısa sürede inşa edilip halkın hizmetine sunuldu. Bu projelerin bir diğer özelliği de bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan ödül almış olmaları. 


SEYMER MEZUN SAYISI 90 BİN'E ULAŞTI 


Şehirde, Belediye Başkanı Prof. 

Dr.Azim Oztürk un imzasını taşıyan sosyal sorumluluk projeleri neredeyse tüm insanlara bir şekilde dokunmayı hedefliyor. Halen 1 1 ayrı noktada faaliyet gösteren ve kısa adı SEYMER olan Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri 2004'den bu yana 90 bin kursiyere mesleki veya hobi amaçlı eğitim verdi. Bugün 1 1 SEYMER'de 1 17 derslikte 250 uzman öğretmen tam 54 ayrı branşta kursiyerlerini eğitiyor. Seyhan Belediyesi'nin altı ay gibi kısa bir zamanda inşa ettirip Milli Eğitim'e devrettiği 'Engelliler Meslek Okulu'da yine 'sosyal sorumluluk' kapsamında değerlendirilmeli. 25 derslik ve meslek atölyelerinden oluşan hizmet binasında 200 engelli cocuğumuz eğitim görüyor. 


ADANA KÜLTÜR VE SANATIN KALBİ OLDU 


Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, gerçekleştirdiği kültürel ve sanatsal etkinliklerle Seyhan'ı adeta şehirde 'kültür ve sanatın kalbinin attığı' bir odak haline getirdi. Adana'nın ilk fonksiyonel kültür merkezini bir yılda tamamlayan ve hizmete sokan Başkan Prof. Dr. Öztürk, gerçekleştirdiği ve öncülük ettiği etkinliklerle şehri bu alanda ilgi odağı haline getirdi. 


"KAPALI SEMT PAZARI UYGULAMASINI BİZ BAŞLATTIK" 


Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, özellikle ev kadınlarının talepleri doğrultusunda tüm semt pazarlarının üstü kapalı modern bir görünüme kavuşacağını söyledi. Başkan Prof. Dr. Öztürk, Seyhan'da ilk kapalı semt pazarı uygulamasının kendi döneminde başladığını belirterek yeni dönemde de semt pazarlarımızla ilgili çalışmalarımız devam edecektir" diye konuştu.


Adalet Gazetesi


Geri Dön