30 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu: Bizim kentsel dönüşümümüz para kazanmak için değil!

Aziz Kocaoğlu: Bizim kentsel dönüşümümüz para kazanmak için değil!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'dan sonra ikinci kentsel dönüşüm projesini Uzundere'de açıkladı...




İzmir Uzunderelilere dönüşümü anlatan Başkan Kocaoğfu, "Bizim kentsel dönüşümümüz para kazanmak için değil, kenti yeniden İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'dan sonra ikinci kentsel dönüşüm projesini Uzundere'de açıkladı. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ile birlikte projeyi bölge halkına tanıtan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Buraya para kazanmak için değil, kenti yeniden kurmak, insanlarımızı mutlu etmek ve malınızı mülkünüzü korumak için geldik" diye konuştu. Yerinde dönüşümün uygulanacağı bölgede, kişi başına düşen yeşil alan miktarının 18 kat artacağı bildirildi. 


132 HEKTARDA GERÇEKLEŞECEK Geçtiğimiz günlerde Bayraklı'daki kent dönüşümü projesini kamuoyuna açıklayan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, bu kez Uzundere' "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi"ni, uygulama bölgesi olan Uzundere'de halka tanıttı. İzmir-Aydın-Çeşme otobanı yanında bulunan Uzundere'de, 32 hektarlık alanda uygulanacak ve 497 yapı ile 1172 bağımsız bölümü kapsayacak projeyle ilgili çalışmaların Uzundere halkının beğenisine sunulduğu tanıtım toplantısında konuşan Kocaoğlu, bilimi ve teknolojiyi kullanarak, ben yaptım-oldu mantığının aksine yaşanılası bir kent kurmak istediklerini açıkladı. Yolları ve yeşil alanları, spor ve sosyal tesisleri, kültür merkezi, pazaryeri ve otoparkı ile insanların mutlu, huzurlu ve güvenli yaşayacağı bir kent için çalıştıklarını belirten Kocaoğlu, "Sizlerden istediğimiz tek bir şey var. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu projeyi, para kazanmak için yapmıyor. Tam tersi buraya para harcamak ve destek olmak için, kenti yeniden kurmak için yapıyor. Uzlaşmayı ve dönüşümü ne kadar hızlı gerçekleştirirsek o kadar iyi. Bu projenin garantisi, Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından biri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi kurumudur" dedi. 


VATANDAŞ KARLI ÇIKACAK Karabağlar Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin en önemli özelliğinin, yerinde dönüşüm olduğunu vurgulayan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediye başkanlığı, siyaset para kazanılacak bir makam değildir. Vatandaşa hizmet aşkıyla yapılacak bir iştir. Buradan bütün vatandaşlarımızın karlı çıkacağını ben söylüyorum. Siz yapılacak binaları, maliyet fiyatından alacaksınız, müteahhidin satacağı fiyattan almayacaksınız." Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, projeden çok etkilendiğini ifade ederek, "Ben Uzundere'yi böyle görmek istiyorum. Bundan üç yıl önce, içinde bulunduğumuz bu alanı bu şekliyle hayal edebilen yoktu. Aziz Başkan'ın emrinde, ilçe belediye başkanı olarak her zaman sizlerle beraber olacağım. Uzundere'yi TOKİ'ye vermeyeceğiz" dedi. 


YEŞİL ALAN 18 KAT ARTACAK Toplantıda projenin detaylarını ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Suphi Şahin anlattı. Şahin, "Projede, 149 bin metrekare konut alanı, 66 bin metrekare alan rekreasyon alanı, park alanları ve çocuk oyun alanları, 10 bin metrekare ise sosyal donatı olarak ayrıldı. Depreme dayanıklı, sağlıklı ve güvenli, 13 ayrı konut tipi oluşturacağız. Projeden 4 bin 322 kişi faydalanacak" dedi. 


Yurt Gazetesi


Geri Dön