07 / 05 / 2024

Bafra'nın yeni projelerle çehresi değişecek!

Bafra'nın yeni projelerle çehresi değişecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapılacak olan projeleri incelemek, istişare etmek ve bazı çalışmaları yerinde görmek için Bafra’ya gitti...





Başkan Yılmaz’a Bafra gezisi sırasında Genel Sekreter Yardımcıları Sefer Arlı, Mustafa Yurt ve Zennube Albayrak’ın yanı sıra Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve bazı belediye meclis üyeleri eşlik etti.


Başkan Yılmaz Bafra Belediyesi’nde düzenlenen çalışma toplantısından önce yaptığı konuşmada, Gıcı Gölü’nde yaşanan ve 7 kişinin hayatını kaybettiği tekne faciasına değinerek, “Bu  çok üzücü kazada hayatlarını kaybeden kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan Rahmet, acılı ailelerine baş sağlığı dilemek istiyorum. Gerçekten bizim için büyük bir travma oldu. Ben hala bu acının etkisindeyim. Bu tür kazaları bir kez daha yaşamamak için dua ediyorum.” Diye konuştu.


Başkan Yılmaz Bafra’ya geliş nedenlerinin buradaki işleri konuşup istişare etmek olduğunu belirterek, “ Konuştuğumuz şeyleri gidip yerinde göreceğiz. Şunu özellikle altını çizerek söylemek istiyorum;  çok büyük bir mücadele içersindeyiz. Şehirlerimizi değiştirme, dönüştürme, ilçelerimizin de içerisinde bulunduğu durumdan çehresini değiştirerek çıkartmak istiyoruz.  ilçelerimizi yeni çehrelerine kavuşturmak yönünde olan dönüşüm programları kolay işler değil. Yeni bir şeyi yapmak kolay ama eskiyi, yapılmış birtakım hatalardan ve kötü kararlardan sonra ortaya çıkmış bir şehir dokusunu alıp, yıkıp veya mevcudu dönüştürerek yapmak çok daha zor. Aynı şeyi Samsun’da da yaşıyoruz. Bu hem kaynak gerektiriyor hem sosyal sorunların çözümüne dönük olan süreçleri de yönetmeyi gerektiriyor. Yani işin sosyal boyutlarını da düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu.


Bafra’da da benzer sorunlar olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz; “Birçok şeyi düşünüyor tartışıyoruz. Tüm bunlar için belirli bir kaynak planlaması, proje planlaması gerek. Bunları birlikte planlıyor ve yapıyoruz. Bazı şeyler belki Bafralı hemşerilerimize yavaş görünebilir ama onların düşünmediği ölçekte biz hızlı düşünüyoruz, hızlı kararlar veriyoruz ama hayata geçiş süreci ile ilgili belki sonuçları alındığı takdirde hep birlikte sevineceğimiz mutlu olacağımız güzel şeyleri düşünüyoruz.” Diye konuştu.


Toplantıyı izleyen gazetecilerin yapılan bir ankette Türkiye’nin en başarılı 2. Büyükşehir Belediye Başkanı göründüğü yönündeki sorularına da cevap veren Başkan Yılmaz, bu anketlerin kendilerinin özgüvenini artırmayacağını ya da düşürmeyeceğini ifade ederek şunları söyledi; “ Biz işimizi yapmalıyız, biz halkımızın gönlünde, kalbinde bir yer etmeliyiz. Onların sevgi ve takdirini kazanmalıyız. Şüphesiz bu anketler şöyle bir sonuç da ifade eder; anketleri yapanlar sokaktaki insanlara soruyorlar. Bizim partimizde yapıyor bu memnuniyet anketlerini. Bizim bu anketten haberimiz yoktu. Hemen yakında başka bir anket daha açıklandı ondan da haberimiz yoktu. Sonuçlar çıktığında duyuyoruz sizin gibi. Bunlar zaman zaman yapılıyor. Eğer halkımızın gönlünde öyle bir sevgi ve teveccühe sahipsek bu bizi mutlu eder ve bu bizi daha fazla çalışmaya, gayrete sevk eder. Bu sevgiye ve takdire layık olmayan bir şey yapmayalım, boşa zaman geçirmeyelim, ihmal de bulunmayalım diyen bir duyarlılık noktasına taşır bizi.”

Samsun Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön