30 / 04 / 2024

Bağcılar'a yeni bilgi evi yapılıyor!

Bağcılar'a yeni bilgi evi yapılıyor!

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Evren Mahallesi'nde inşaatına başlanan Evren Kültür Merkezi ve Bilgi Evi, 3 bin 985 metrekare peyzaj alanına ve 2 bin 430 metrekare kullanım alanına sahip olacak...




Bağcılar'da öğrencilerin hizmetine sunulan Bilgi Evleri'ne bir yenisi ekleniyor. 


Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Evren Mahallesi'nde inşaatına başlanan Evren Kültür Merkezi ve Bilgi Evi, 3 bin 985 metrekare peyzaj alanına ve 2 bin 430 metrekare kullanım alanına sahip olacak.


Spor salonu, hobi odaları, kütüphane, derslikler ile 200 kişilik konferans salonuna sahip olacak merkezin, hizmete sunulduğunda öğrencilerin ikinci adresi olması bekleniyor.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Yeni Gelecek Bağcılar" düşüncesiyle hizmetlerini sürdürdüklerini belirterek, şu an 13 Bilgi Evi'nin hizmet verdiğini, 22 mahallede daha Bilgi Evi kuracaklarını söyledi.


İlçedeki her kesimden vatandaşın sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımını sağlamayı amaçladıklarını aktaran Çağırıcı, şunları kaydetti:


"İlçemizde 22 yıl önce kütüphane yoktu. Bugün ise okullarımızın haricinde 30 kütüphanemiz hizmet veriyor. Ayrıca Bilgi Evleri'nden de yaklaşık 30 bin öğrenci faydalanıyor. İlköğretim çağındaki çocuklarımız, Bilgi Evleri'nde öğretmenler eşliğinde internetle tanışıyor, bilgisayar ortamında ödevlerini hazırlıyor, etüt odalarında ders çalışıyor, kitap okuyor, belgesel ve sinema filmi izliyor, satranç ve müzik kurslarına katılıyor." 


Bilgi Evi'ndeki programlara katılan öğrenciler, bilgisayar ortamında ödevlerini yapma fırsatı bulurken, kültürel ve sosyal aktivitelerle de boş vakitlerini değerlendirip, bilgi ve becerilerini geliştirme olanağına kavuşuyor.



AA


Geri Dön