02 / 05 / 2024

Bahattin Demirbilek kimdir?

Bahattin Demirbilek kimdir?

Galatasaray başkanlığına aday olan ESTA Construction Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demirbilek kimdir? İşte Bahattin Demirbilek'in biyogrifi...



Bahattin Demirbilek kimdir?

Bahattin Demirbilek, 1971 yılında doğdu. Çocukluk yıllarını başkent Ankara'da geçiren Demirbilek,  Ankara  Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Demirbilek, 4 kardeş ve aslen Gaziantepli bir ailenin çocuğu. 

Bahattin Demirbilek, gençlik yıllarında Rusya'ya gitmeye karar vermiş ardından 22 yaşında (1993 yılında) Moskova'ya giderek iş hayatına girmiş. O dönemin en büyük inşaat şirketlerinden birisinin finans bölümüne giren ve bir süre çalışan Demirbilek, şirketin Rusya, Ukrayna ve Beyaz Rusya'da bulunan bölümlerinin CEO'luğunu üstlendi.

Bahattin Demirbilek, 2006 yılında Esta Construction isminde kendi inşaat şirketini kurdu. Şirketi 3 milyar dolarlık bir iş hacmine sahip oldu. Esta Construction, yapmış olduğu statlar, konutlar, iş ve alışveriş merkezleri ile büyük projelerin altına imza attı.

Soçi Olimpiyat yapılarının bir kısmını Bahattin Demirbilek'e ait şirket üstlendi. Ayrıca dünyanın en güzel statları arasında gösterilen Krasnador takımının stadını da (Krasnodar Arena) Demirbilek yaptı. Günümüzde ise şirketi Esta Construction Mercedes'in Moskova'da bulunan otomobil fabrikasını yapmakta olduğu belirtildi.

Galatasaray kongre üyesi ve Rusya takımlarından Krasnodar'ın 2. başkanı olarak da spor dünyasında yer alan Bahattin Demirbilek, her zaman Galatasaray'ın başkanı olmak gibi bir hayalinin olduğunu ifade etti.


Bahattin Demirbilek Galatasaray başkanlığına aday oldu!
 


Geri Dön