10 / 05 / 2024

Bahçeli'den emeklilere son dakika müjdesi: Maaşlara 8 bin 77 TL'lik seyyanen zam yapılsın!

Bahçeli'den emeklilere son dakika müjdesi: Maaşlara 8 bin 77 TL'lik seyyanen zam yapılsın!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında emekli maaş zammına ilişkin açıklamada bulundu. Bahçeli, 8 bin 77 TL'lik seyyanen zammın emeklilere de uygulanması gerektiğine dikkat çekti. İşte Bahçeli'nin açıklamaları...



DEVLET BAHÇELİ'DEN EMEKLİ MAAŞLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

MHP olarak tekliflerini dile getiren Bahçeli, "8 bin 77 TL TL'lik seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır" dedi.

Bahçeli, "Bizim isteğimiz; memurlara uygulanan  8 bin 77 liralık seyyanen zammın emeklilere de uygulanmasıdır." diye ifade etti.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları;

- Emeklilerimizi yüzde 25'lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır. MHP olarak teklifimiz şudur. 8 bin 77 TL'lik seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır. Bizim isteğimiz; memurlara uygulanan  8 bin 77 TL'lik seyyanen zammın emeklilere de uygulanmasıdır.

Bahçeli den emeklilere son dakika müjdesi: Maaşlara 8 bin 77 TL lik seyyanen zam yapılsın!

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR? 

TÜİK'in açıkladığı verilere göre 6 aylık enflasyon farkı yüzde 17,55 olarak belirlenirken refah payı eklenen emekli maaş zammı yüzde 25'e çıkarıldı.

Emekli maaş zammının yüzde 25 oranda artmasına rağmen en düşük emekli maaşı 7500 lira olarak kaldı. 5 bin 500 lira sene başında gerçekleşen tutardı. Mart ayında da 7 bin 500 lira oldu ancak burada 7 bin 501 TL ve üzeri alanlar zamdan yararlanamamıştı.

Şu anda yüzde 25’lik zam 7 bin 501 lira ve üzeri maaş alanlar için yapılan bir artış diyebiliriz. Bir kişi 6 bin lira maaş alıyorsa yapılan zam kendisine bir artış yaratmayacak. Yüzde 25 zamla beraber bin 500 lira zam alacak toplam maaşı 7 bin 500 lira olacak.

SON DAKİKA! Aile Bakanlığından müjde! Aile Destek yeni ay ödemeleri hesaplara yattı!

Anne olanlar müjde peş peşe destek yapılıyor! Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımı... İşte detaylar

Depremlerden etkilenen Malatya'da 103 bin 19 konut inşa edilecek! 


Geri Dön