27 / 04 / 2024

Bahçeşehir Koleji Doğu ve Güneydoğu’da 6 şehre 9 kolej açtı!

Bahçeşehir Koleji Doğu ve Güneydoğu’da 6 şehre 9 kolej açtı!

Şanlıurfa ve Diyarbakır başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu’daki 6 vilayete 9 kampus açan Bahçeşehir Koleji, ülkenin en geri kalmış bölgesine, 95 milyon dolarlık kolej yatırımı yaptı..



Dünya Eğitim Girişimcileri Başkanı Enver Yücel, “Artık bölgeye Oxford gibi okullar açmanın zamanı” dedi.


TÜRKİYE’nin en geri kalmış bölgeleri Doğu ve Güneydoğu’da, sanayi ve turizm yatırımlarında olduğu gibi eğitim sektöründe de bahar havası yaşanıyor. Kürt meselesinin çözümünü sağlayacak ve terör ortamına son verecek ‘çüzüm süreci’ bölgedeki özel okul yatırımlarını da hızlandırdı. 

 Bahçeşehir Kolejleri, Diyarbakır’da ve Şanlıurfa’da yeni kampuslarının açılışını yaparken, bu kurumun bölgede bulunan 6 vilayetteki okul sayısı da 9’a ulaştı. Bahçeşehir Kolejleri kurucusu ve Dünya Eğitim Girişimcileri Başkanı Enver Yücel, Doğu ve Güneydoğu’daki yatırımlarının toplamının 95 milyon dolara ulaştığını belirterek, bölge illerimizde önümüzdeki yıl birkaç tane daha kolej yatırımımız olacak. Şanlurfa’da kolejimizi açtık, üniversitemizi de yakında açarız. Bu konuda daha liberal bir hukuki yapı için YÖK de çalışmalarını sürdürüyor” dedi.


KALKINMA İÇİN EĞİTİM ŞART    


Doğu ve Güneydoğu’daki çözüm sürecinin başarıya ulaşacağına inandıklarını belirten Yücel şöyle konuştu: “Teşviklerin de etkisiyle yatırımlar hızlandı. Bütün dünyada kalkınmayı hızlandıran asıl etken, kaliteli eğitimdir. İstanbul, Ankara, İzmir’de nasıl eğitim veriyorsak, Diyarbakır, Van, Mardin, Batman’da da aynı kalitede eğitim veriyoruz. Eğitim yatırımları için de teşvik gerekir. Çünkü, iyi bir eğitim kurumu, hem yatırım değeri ve istihdam açısından hem de o bölgenin geleceği açısından çok büyük katkı sağlar. Bölgede Van, Mardin, Diyarbakır (3 kampus), Şanlıurfa, Gaziantep, Batman kampüslerimizde faaliyet gösteriyoruz.”

Yücel, geçen yıl ülke genelinde açılan 8 kampus, 24 okul için toplam120 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirterek, “Bahçeşehir Kolejlerinde 1800’ü öğretmen, 2500 kişi istihdam ediliyor. Yeni yatırımlarımızla 50 bin öğrenciye ve 3000’i aşkın istihdama sağlayacağız” dedi.


‘Çözüm’e okul  açarak katılıyoruz


BAHÇEŞEHİR Kolejleri kurucusu Enver Yücel, şöyle konuştu: “Öğrencilerimizi dünya vatandaşı yetiştiriyoruz. Apple ile ‘Dijital Dünya Okulu’ programını hayata geçirdik. Bu yıl teknolojiye 5 milyon dolar yatırdık. Teknoloji ve İnovasyon Laboratuvarları, Dijital Sınıflar, Fen Bilimleri, Matematik, Akıl Oyunları Laboratuvarları, Sanat Atölyeleri, Müzik Odaları v.s. hepsi var. Barış sürecine en iyi katkı eğitim yatırımı ile olur. Biz de sürece böyle katılıyoruz.” 


Hürriyet


Geri Dön