29 / 04 / 2024

Bahçeşehirliler Derneği'nden gölet açıklaması!

Bahçeşehirliler Derneği'nden gölet açıklaması!

CHP'li Meclis üyeleri, BADER ve Gölet Gönüllüleri'nin açtığı davayla gölet için 2. yürütmeyi durdurma kararı geldi, fakat gölette inşaat durmadı. Konuyla ilgili BİR açıklama yapan Bahçeşehirliler Derneği , Danıştayın verdiği bir yürütmeyi durdurma kararını İdare Mahkemesinin bozamayacağını belirtti.




Gölet'teki yapılaşmanın önünü açan imar planı mahkeme tarafından iptal edilmişti, gölette başlayan inşaat durmadı. CHP'li Meclis üyeleri, BADER ve Gölet Gönüllüleri'nin açtığı davayla gölet için 2. yürütmeyi durdurma kararı geldi. Durdurma kararına rağmen Gölette inşaat devam etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Bahçeşehirliler Derneği , Danıştayın verdiği bir yürütmeyi durdurma kararını İdare Mahkemesinin bozamayacağını belirtti. 


Bahçeşehirliler Derneği tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Başakşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde kamuoyu dikkatine bir bilgi paylaşmıştır. Yapılan açıklama ile bir şahsın Danıştayın verdiği yürütmeyi durdurma kararına 7.İdare Mahkemesinde itiraz ettiğini ve Danıştay durdurma kararının reddi yönünde bir gelişmeden, yine 6.idare Mahkemesinin de Danıştay kararını reddederek inşaatların devam edeceği yönünde karar açıkladığı yönünde bir bilgi paylaşmıştır . Derneğimizin Hukuk birimi ilgili açıklamayı dikkate alarak dosyalara ulaşmış, ancak Danıştayın verdiği yürütmeyi durdurma kararını bozan bir hükme rastlamamıştır. Başakşehir Belediyesince bu açıklamanın yapılması ısrarla devam etmek istedikleri inşaat çalışmalarına yeniden başlamak adına bir algı karmaşasıdır. Kamuoyu nazarında durdurulan inşaatların devam edeceğini hukuki çerçeveye oturtma çabasıdır. 

Bu bağlamda gelişmeleri yakından takip ettiğimizi bilmenizi, Danıştayın verdiği bir yürütmeyi durdurma kararını İdare Mahkemesinin bozamayacağını bildirmek isteriz. Kaldı ki 4 yıldır derneğimiz öncülüğünde yürütülen bu süreç basına ve kamuoyuna yansımış, aksi bir kararda hukuk cinayeti işleneceği dikkate alınırsa kamu vicdanında onarılması güç sonuçlar doğuracaktır. 


Saygılarımızla,

BADER



2013 yılında askıya çıktı 

Bahçeşehir Gölet Alanı İle Pazar Alanına Ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği, 29.04.2013 tarihinde 30 gün süre ile Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü’nde askıya çıktı.


Bahçeşehir Göleti ihalesini 103 milyon TL teklifle kazanan Atmaca Grup Gölette hayata geçireceği Bahçeşehir Park projesini 24 Ekim 2015 tarihinde satışa çıkardı.  Bahçeşehir Park projesi, Bahçeşehir Gölet'in büyütüleceği alanda 99 bin 858 metrekare yüz ölçümündeki 607 ada 10 parselde hayata geçiyor. Projede 130 rezidans daire ve 130 cadde mağazası bulunuyor.


Neler olmuştu?

Bahçeşehir Göleti çevresini yapılaşmaya açan arsa satışı ihalesi 9 Nisan 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ilanla duyuruldu. Başakşehir Belediyesi ilanda 607 ada 2, 5, 6, 7, 8, 9 ve 10 sayılı parsellerin hasılat paylaşım modeliyle satışa çıkardı. 24 Nisan’da yapılan ihaleyi 103 milyon TL teklifle Atmaca Grup kazanmıştı.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön