02 / 05 / 2024

Bakan Bilgin müjdeyi verdi! Anne babalar dikkat! 10 bin lira hesaplara yatıyor!

Bakan Bilgin müjdeyi verdi! Anne babalar dikkat! 10 bin lira hesaplara yatıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, şehit çocukları, harp ve vazife malullerinin kendileri ile çocuklarının 2022-2023 eğitim yardımı ödemelerinin bugün yapılacağını duyurdu.



Bakan Bilgin müjdeyi verdi! Anne babalar dikkat! 10 bin lira hesaplara yatıyor!

19 BİN ÖĞRENCİYE TOPLAM 136 MİLYON EĞİTİM ÖĞRETİM DESTEĞİ

Bu doğrultuda, 19 bin 451 öğrenciye toplam 136 milyon TL eğitim ve öğretim yardımı yapılacağı bildirilen açıklamada, öğrenim seviyeleri tespit edilemeyenlerin eğitim ve öğretim yardımlarının ise eğitim öğretim senesi içerisinde başvurmaları halinde ödeneceği kaydedildi.

Eğitim ve öğretim yardımı ödemelerinin, 4/a ve 4/b statüsünden aylık alan hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacağı duyurulan açıklamada, 4/a ve 4/b statüsünden aylık almayan hak sahipleri ile 4/c statüsünden aylığını Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası,  Halk Bankası, Akbank, Burganbank, Denizbank, Fibabanka, Garanti Bankası, İş Bankası, Ing Bank, Şekerbank, Türk Ekonomi Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası Finansbank,  ve PTT şubelerinden alanlar için ödemelerin aynı banka şubesine aktarılacağı ifade edildi.

Aylığını bunların dışındaki bankalardan alanların ödemelerinin ise Ziraat Bankası şubelerine gönderileceği bildirilen açıklamada, hak sahiplerinin veya yasal temsilcilerinin bankaya müracaat etmeleri halinde ödemelerinin yapılacağı belirtildi.

Söz konusu açıklamada, "http://uyg.sgk.gov.tr/EgitimOgretimYardimi/" linkinden eğitim öğretim yardımı tutarı ve ödeme yapılacak banka bilgisine ulaşılabileceği ifade edildi.

Bakan Bilgin müjdeyi verdi! Anne babalar dikkat! 10 bin lira hesaplara yatıyor!

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programından yararlanmak isteyen ailelerin, e-Devlet'ten ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) üzerinden başvurularını yapabileceklerini anımsatarak yeni tutarların da Kasım ayı ödemelerine yansıtılacağını açıkladı.

Bakan Yanık, "Çocuk Destek Bileşeni" kapsamında hanelerde yaşayan çocuk sayısına göre ailelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceklerini ifade etti. Bakan Yanık, "Bu kapsamda 1/2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha çok çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız" dedi.

Emekliler müjde! 7 bin 500 TL verilecek! Akbank, Garanti, İŞ, Yapı Kredi tek tek açıkladı!

Asgari ücrette rakamlar netleşiyor! Asgari ücret 8 bin 250 TL mi olacak? Hemen bu tablolara göz atın!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için altın detay! Emekli maaşını artırmak isteyenler hemen bakın! 

 


Geri Dön