06 / 05 / 2024

Bakan Bilgin'den asgari ücrete Temmuz'da ek zam açıklaması: İşte enflasyon farkıyla hesaplanan asgari ücret maaşı

Bakan Bilgin'den asgari ücrete Temmuz'da ek zam açıklaması: İşte enflasyon farkıyla hesaplanan asgari ücret maaşı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hükümetin memurları kapsayan 3600 ek gösterge düzenlemesinden sonra asgari ücretli ve emeklilere de Temmuz zammıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bilgin, zam çalışmalarında 'enflasyon' farkını dikkate alacaklarını ifade etti.



Yapılan hesaplamalara göre; asgari ücret net 5 bin 750 lira olarak açıklanırsa, bu ücrete karşılık işverenin üstleneceği maliyet 7 bin 949 lira olacak.

 Bakan Bilgin den asgari ücrete Temmuz da ek zam açıklaması: İşte enflasyon farkıyla hesaplanan asgari ücret maaşı

Net ücretteki artış  bin 497 lira bu durumda yüzde 35 olarak gerçekleşmiş olacak. Brüt ücret 6 bin 765 lira üzerinden kesilecek sigorta primleri bin.015 TL sonrası net ücret 5 bin 750 lira olarak kesinleşmiş olacak.

2022 Ocak ayından itibaren asgari ücretten gelir vergisi ve damga vergisi kesilmediğinden, brüt ücretten yalnızca işçi sigorta primleri (SGK primi ve işsizlik sigortası primi) kesilerek net ücret hesaplanacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön