15 / 05 / 2024

Bakan Bilgin'in 'rafa kaldıracağız' dediği müjdenin tarihi belli oldu

Bakan Bilgin'in 'rafa kaldıracağız' dediği müjdenin tarihi belli oldu

Devlette çalışan memurların maaş ve özlük haklarında iyileştirmelerin yapılmasını sağlayacak 3600 ek gösterge çalışmasının son şeklinin verileceği tarih belli oldu. Bakan Bilgin, 'Mayıs ayı içinde' demişti.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Mayıs ayı içerisinde... Kamu personeli arasında ciddi sorunlara yol açan 3600 ek gösterge meselesi var. Bunu, bütün kamu personelinde adalet duygusunu meydana getirecek, oluşturacak bir denge içerisinde bütün kamu personelinde ek gösterge meselesini çözerek tarihe karıştıracağız. Bugünkü enflasyon şartlarında diğer emeklilerimizin, işçi emeklilerimizin, kamu çalışanı emeklilerimizin maaşını enflasyon oranı üzerinde arttırdık ama enflasyonun tahribatıyla bugün bunlar yeniden gündemimizdedir. Yeniden bunlarla ilgili çalışmalarımız var" açıklaması yapmıştı.

SON TOPLANTI 10 MAYIS'TA

Çalışma ve Sosyal Güvvenlik Bakanı Bilgin'in detaylarını açıkladığı 3600 ek gösterge çalışmasına ilişkin son toplantının ise 10 Mayıs'ta yapılması planlanıyor. Ardından taslak teklif haline getirilerek Meclis'e sevk edilecek. Çalışmanın bu yasama döneminde düzenlemenin yasalaşması bekleniyor.

Kamu çalışanları için ek göstergenin yükselmesi üç farklı ödeme türünü etkileyecek.

3600 ek gösterge alacak memurların maaşları, emekli aylıkları ile emekli olurken aldıkları ikramiyelerde artış olacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön