06 / 05 / 2024

Bakan duyurdu! Mazot ve gübre destekleri nakit ödenecek

Bakan duyurdu! Mazot ve gübre destekleri nakit ödenecek

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ayni verilen mazot ve gübre desteklerinin, depremden etkilenen 11 il için nakit olarak ödeneceğini açıkladı. İşte tüm detaylar...



Mazot ve gübre desteklerine ilişkin konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 2022'den itibaren ayni olarak verilmeye başlanan desteklerin, depremden etkilenen 11 il için nakit olarak ödeneceğini ifade etti. Bakan Kirişçi," Bu kapsamda toplam tutarı 2,8 milyar lira olan mazot ve gübre destekleri, şubat ayı sonuna kadar çiftçilerimizin hesaplarında olacak." diye konuştu.

"ÜLKENİN YÜZDE 17'SİNE TEKABÜL EDEN NÜFUS DOĞRUDAN ETKİLENDİ"
Kirişci, Malatya'da deprem bölgelerindeki son duruma ilişkin, Doğanşehir Devlet Hastanesi Kriz Merkezi'nde açıklamalar yaptı.

Depremin, Konya'nın 3 katı büyüklüğünde, yaklaşık 103 bin kilometrekarelik bir alanda meydan geldiğini bildiren Kirişci, ülkenin yüzde 17'sine tekabül eden nüfusun doğrudan etkilendiğini söyledi.

Kirişci, ilk andan itibaren yoğun bir çalışma içinde olduklarına işaret ederek, Bakanlığın insan kaynağı, araç ve gereçlerini, ihtiyaçları karşılamak için seferber ettiklerini anlattı. Bakanlığın, bitkisel üretim ve hayvansal üretim alanındaki zararlara yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren Kirişci, "Malatya'da yıkılan ve ağır hasarlı küçükbaş ve büyükbaş işletme sayısı 1462, telef olan yani ölen büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı 7 bin 219, 13 su ürünleri işletmesinde de 101 ton balık ve 14 milyon yavru balık zayi olmuştur." diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön