10 / 06 / 2024

Bakan duyurdu: Ödemeler yapıldı! Hemen hesabınızı kontrol edin!

Bakan duyurdu: Ödemeler yapıldı! Hemen hesabınızı kontrol edin!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımsal destekleme ödemelerinin bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılmaya başlandığını açıkladı. Kirişci açıklamayı Twitter’dan yaptı.



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, üreticilerin dört gözle beklediği 513 milyon 491 bin TL’lik tarımsal destekleme ödemelerini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu.

TWITTER HESABINDAN DUYURDU

Bakan Kirişci, açıklamayı Twitter'da hesabından yaptı. Kirişci, paylaşımında 513 milyon 491 bin TL'lik tarımsal destekleme ödemelerini bugün yapacaklarını belirterek hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulundu.

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ VERİLİYOR

Tarımsal üretimde bulunan çiftçilere, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı tarım arazisi büyüklüğü dikkate alınarak mazot ve gübre desteği ödemesi yapılıyor.

Çiftçiler, bir üretim yılında aynı arazi üzerinde birden fazla üretim yapsa bile, sadece bir üretim için ödeme yapılacak.

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

2022 yılı için mazot ve gübre desteği yapılacağının açıklanmasının ardından çiftçiler tarımsal destekten faydalanmak için ne yapmaları gerektiğini araştırmaya başladı. Tarımsal destek yani mazot ve gübre desteği alabilmek için ilk şart tarımsal üretim yapan çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıt olması… Eğer çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemi’nde kaydı var ise mazot ve gübre desteklemesi almak istediğini belirten bir dilekçe yazarak bunu Tarım İl veya İlçe Müdürlükleri'ne teslim etmesi gerekiyor. Tarımsal üretimde bulunan çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemi’nde kaydı yok ise ilk iş olarak sisteme kayıt olarak desteğe başvuru sürecini başlatması gerekiyor.

 


Geri Dön