06 / 07 / 2024

Bakan Fikri Işık: Ergene Havzası'nı temizleyeceğiz!

Bakan Fikri Işık: Ergene Havzası'nı temizleyeceğiz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Fikri Işık, memleketi Kocaeli'nin ardından ikinci ziyaretini Tekirdağ'a yaptı. Bakan Işık, Kocaeli Körfezi' ni temizledikleri gibi Ergene Havzası'nı da temizleyeceklerini söyledi...




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Fikri Işık, Kocaeli Körfezi'ni temizledikleri gibi Ergene Havzası'nı da temizleyeceklerini söyledi.


Bakan Fikri Işık, memleketi Kocaeli'nin ardından ikinci ziyaretini Tekirdağ'a yaptı. İlk olarak Tekirdağ Valiliği'ni ziyaret eden Işık burada değerlendirmelerde bulundu. Bugüne kadar sanayileşmek için çevreye verilen zararların giderilmesi için çok ciddi çalışmaların yapıldığını belirten Bakan Fikri Işık, Ergene Havzası'nı İzmit Körfezi'ne benzeterek, "Maalesef Ergene Havzası Projesi bizim İzmit Körfezi'ne çok benziyor. İzmit Körfezi bizim çocukluğumuzda rahatlıkla yüzdüğümüz, enva-i çeşit balığın olduğu dünyanın en güzel körfezlerinden biriydi. Ne olursa olsun mantığı ile arıtma tesisleri yapılmadan, diğer önlemler alınmadan körfezin etrafını adeta fabrikalarla donattıktan sonra aynı Ergene Havzası gibi içine düşenin boğularak ölmesine değil, hastalıktan ölmesine neden olundu. Bugün Allah'a şükürler olsun İzmit Körfezi'nde yunuslar yüzüyor ve enva-i çeşit balıklar var. Yüzme yarışları yapıyoruz. Körfezimiz temizlendi ve inşallah Ergenemiz de bu şekilde temizlenecek." 


Bakanlık olarak üzerlerine düşen görevin sanayilerin üretimlerini kesinlikle çevre dostu olarak yapmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Işık, Tekirdağ'lılara Organize Sanayi Bölgeleriyle (OSB) ilgili attığı ilk imzanın Tekirdağ OSB'nin kurulması imzasının olduğu müjdesini verdi. 

Fikri Işık, "Artık organize sanayi bölgeleri mantığıyla, çünkü bu mantığın içerisinde en önce çevre dostu olma mantığı, en önce arıtma tesislerinin yapılması mantığı var. En önce havaya, suya, toprağa zarar vermeyecek, bunun zararlarını engelleyecek tedbirler alma mantığı var." şeklinde konuştu.


Öte yandan bir gazetecinin, 'Yapılan operasyonların AK Parti'nin oyunu nasıl etkileyeceğini düşünüyorsunuz?' sorusu üzerine Bakan Işık, bunun cevabını sandıkta göreceklerini söyledi. Işık, şöyle devam etti: "Yapılan kamuoyu yoklamaları bu olayların bir tertip olduğu noktasında. AK Parti'nin oylarında o beklenen düşüş olmadığı gibi küçük de olsa yukarı yönlü bir kıpırdamanın olduğunu görüyoruz. Önümüzdeki süreçte, daha önümüze anketler çıkacak, daha çok çalışmalar yapılacak. Biz de son sürat halkın içindeyiz. Halkın nabzını tutuyoruz ve gördüğümüz şu; bu bir yolsuzluk operasyonu değil siyaseti dizayn operasyonu. İnşallah bu seçimlerden yine o yedi seçimde olduğu gibi güçlü çıkacağız, buna inanıyorum."


Kırıkhan Olay


Geri Dön