07 / 05 / 2024

Bakan Işıkhan açıkladı! Deprem bölgesine istihdam destekleri sürüyor...

Bakan Işıkhan açıkladı! Deprem bölgesine istihdam destekleri sürüyor...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “9 Şubat’ta başlattığımız İş Pozitif’te yaklaşık 2,5 ayda 100 binin üzerinde kadının istihdamını sağladık” diye konuştu. 



2023 sene içerisinde 464 bini aşkın kadının işe yerleştirildiğini kaydeden Bakan Işıkhan, "Son 21 senenin rakamlarına baktığımızda ise, İş-Kur vasıtası ile işe yerleştirdiğimiz 13 milyonu aşkın vatandaşımızın 4 milyondan fazlasını kadınlardan oluşuyor. Son 21 senede, kurumumuz İş-Kur’un, Aktif İşgücü Programlarından yararlanan vatandaşlarımızın sayısına baktığımızda ise, yaklaşık 5 milyon insanımızın 2,5 milyonunu kadınlar oluşturmuştur. İş-Kur aracılığı ile sadece 2023 senesi içerisinde 464 bini aşkın kadının işe yerleştirilmesini sağlamış durumdayız. Eğitim, özellikle nitelikli iş gücünü artırma noktasında hayati bir öneme sahiptir. Bu sebeple kadın istihdamı konusu proje ve politikalarımızın merkezinde yer alan mühim bir konudur” dedi.

Bakan Işıkhan açıkladı! Deprem bölgesine istihdam destekleri sürüyor...

HER ADIMDA KADINLARIN YANINDAYIZ

gazetevatan.com'da yer alan içeriğe göre; Çalışma hayatına girişteki her adımda kadınların yanında olduklarını ifade eden Bakan Işıkhan, “9 Şubat’ta başlattığımız İş Pozitif’te yaklaşık 2,5 ayda 100 binin üzerinde kadının istihdam sağladıklarını belirtti. Bu sayıyı her gün artırmaya devam ediyoruz. İş Pozitif ile amacımız, iş arayan ile işveren arasındaki iletişimi teknoloji çağının gereklerine uygun şekilde kolaylaştırmak ve özellikle kayıtlı kadın istihdamında önemli bir mesafe alabilmektir. Biz biliyoruz ki kadına sağlanan pozitif ayrımcılık, ülkemizin ve milletimizin geleceğine sağlanan pozitif ayrımcılıktır. Bu anlayışla; mesleki danışmanlıktan, sosyal güvenliğe varıncaya kadar çalışma hayatına girişteki her adımda kadınların yanındayız. Tabi biliyorsunuz ki çalışma hayatında kayıt dışılık en büyük problemlerimizden birisi" diye ifade edildi.

Bakan Işıkhan açıkladı, tarih verdi! Emeklilerin banka promosyonları 28 Mart'ta hesaplara yatırılmaya başlanacak!

Bakan Işıkhan açıkladı! BAĞKUR 7200 ne zaman yasalaşacak?

Ev hanımlarına yönelik emeklilik şartları neler? İsteğe bağlı emeklilik şartları...

Bakan Işıkhan da emekli zammı için Temmuz'u işaret etti: Emeklimize daha fazla pay vermeye devam edeceğiz!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön