29 / 04 / 2024

Bakan Kılıç: Yurt kapasitesinin arttırılmasında özel sektörle de işbirliği yapacağız!

Bakan Kılıç: Yurt kapasitesinin arttırılmasında özel sektörle de işbirliği yapacağız!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, son günlerde basında çıkan özel yurt sorunlarıyla ilgili bir tek öğrencinin dahi mağdur olmaması için tüm adımları atacak güçte olduklarını söyledi...




Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, son günlerde basında çıkan özel yurt sorunlarıyla ilgili bir tek öğrencinin dahi mağdur olmaması için tüm adımları atacak güçte olduklarını söyledi.


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, katıldığı televizyon programlarında yaptığı açıklamalarda özel yurtlarda yaşanan sıkıntılardan bakanlığın bu noktada atacağı adımlara, KYK bünyesinde faaliyet gösteren yurtların mevcut durumlarından gençlere yönelik yeni projelere kadar farklı konularda açıklamalarda bulundu.


Bakan Kılıç, 2002 yılından bu yana devletin yurtlarında devrim niteliğinde değişimler yaşandığını belirterek, "2002 yılında 180 bin civarında olan kapasite durumu, bugün itibariyle 310 bini geçmiş durumda. Şu an inşa çalışmaları devam eden 20 yurdumuzu daha sisteme dahil ettiğimizde, bu kapasitenin 10 bin kişi daha artmasını sağlayacağız" dedi.


Özel yurtlarda bazı sorunların yaşandığını, bunların basına da yansıdığını hatırlatan Bakan Kılıç, şunları söyledi:


"Bir konuyu çok net ifade etmek isterim. Devletimizin şefkatli gücü, her üniversite öğrencimize sahip çıkacak düzeydedir. Özel yurtlarda sorun yaşayan genç kardeşlerimiz, bize ulaşmaları durumunda tüm imkanlarımızı kullanarak onların bu mağduriyetlerini gidereceğimizden emin olsun. Hepsini, KYK yurtlarında misafir edebilecek durumdayız. Bu noktada ailelerin de içi rahat olsun."


"ÜCRETSİZ SAĞLIK TARAMASI YAPIYORUZ"


Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, yurtlarda sadece barınma noktasında görev üstlenmediğini vurgulayan Bakan Kılıç, "Kardeşlerimizin sosyal ve kültürel açıdan da en iyi noktaya ulaşmaları için çalışıyor, onlara bu yönde de hizmet veriyoruz. Yakın zaman önce Sağlık Bakanlığı ile imzaladığımız protokol çerçevesinde, tamamen isteğe bağlı olarak gençlerimize sağlık taraması yapmaya başladık. Cilt, göz, ağız ve diş sağılığı olmak üzere 3 temel dalda yapılacak taramalar pilot illerde başladı. Anne ve babası hekim olan birisi olarak sağlıkta erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Amacımız, gençlerimizin sağlığı için yapacağımız çalışmalarla, gelecek yıllarda ortaya çıkabilecek bazı olumsuzlukların şimdiden önüne geçmek" diye konuştu.


"ÖZEL SEKTÖRLE DE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ"


Bakan Kılıç, yurtların kapasitesinin arttırılmasına yönelik ne gibi çalışmalar yapıldığı sorusunu, "Özel sektörle 'kiralama' yoluyla işbirliğine imza atacağız. 15 yıllık bir anlaşma imzalanacak. Son detayları çalışıyoruz. Standartları yüksek tutuyoruz. Ön protokolün ardından özel sektör yurdu yapıp bize teslim edecek. Biz de o yurdu 15 yıl kiralayıp işleteceğiz. Bu konuda şunu da belirtmek isterim ki, biz tarih verdiğimiz her işi zamanında bitiririz. Yurtların inşa konusunda da temelini atarken hangi tarihi söylediysek, bitişi için de o tarihi söylüyoruz. Yurtlarımızda en iyi şekilde, en üst düzeyde konforla hizmet vermenin çabası içerisindeyiz. Binlerce çamaşır makinesi, on binlerce buzdolabı yurtlarımızda öğrencilerimizin hizmetine sunuldu. Kapasitemiz arttıkça, konfor seviyemiz de aynı doğrultuda artacak" şeklinde konuştu.


"E-BİLET UYGULAMASI 14 NİSAN’DA HAYATA GEÇECEK"


Spor müsabakalarında şiddetin önlenmesi yönünde de adımlar attıklarını vurgulan Bakan Kılıç, "Bu noktada Spor Genel Müdürlüğü çok ciddi bir çalışma içerisinde. Projenin 14 Nisan'da hayata geçmesi adına çalışıyoruz. Kulüplerle, idarecilerle, spor yöneticileriyle güzel bir diyalog içerisinde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.


"HACETTEPE SON DOPİNG ARAŞTIRMA MERKEZİ OLACAK"


Bakan Kılıç, Hacettepe Doping Kontrol Merkezi'nin hayata geçirilmesine ilişkin sorulan soruya ise, "Dünya Anti Doping Ajansı'nın (WADA) çeşitli kuralları var. Tabi bu tür yapıların uluslararası kuralları var. WADA'nın belli standartları mevcut. Bu seviyeye ulaşmakla kalmayıp, sürdürülebilir kılmak gerekir. Sonbaharda bu merkezi hayata geçireceğiz. Şöyle bir ayrıntıyı da vurgulamak isterim; bu merkez WADA'nın onay verdiği son doping araştırma merkezi olacak" şeklinde cevap verdi.



Star Gazetesi


Geri Dön