31 / 08 / 2024

Bakan Kurum açıkladı! 6 bin konut daha tamamlandı...

Bakan Kurum açıkladı! 6 bin konut daha tamamlandı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, her bir depremzedeye hayal ettiklerinden daha iyisine ulaştırana kadar durmayacaklarını söyleyerek 6 Şubat depremlerinin ardından Diyarbakır'da yapımına başladıkları 10 bin konutun, 6 binini tamamladıklarını açıkladı.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat depremlerinin ardından yapımına başlanan kalıcı konutları, hak sahiplerine teslim ediliyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Diyarbakır'da 14 etaptan oluşan 10 bin 286 konutluk projeyi hayata geçirdi. Bu konutlardan 6 bin 40'ının yapımı tamamlandı, hak sahiplerinden 3 bin 839'u yeni evlerine yerleştiği kaydedildi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabın X üzerinden yaptığı paylaşımda, Diyarbakır'da inşa edilen konutların ve vatandaşların görüşlerinin yer aldığı videoyu paylaşarak, şunları kaydetti: "Diyarbakır'ımızda asrın felaketinin ardından 10 bin konutun yapımına başladık, 6 binini tamamladık. Vatandaşlarımız sağlam binalarda güven içinde oturmaya başladı. Her bir depremzede kardeşimiz geceleri rahat uyuyana, hayal ettiklerinden daha iyisine ulaşana kadar durmayacağız."

Bakan Kurum açıkladı! Deprem bölgemiz ve ülkemizi dirençli hale getireceğiz...

Bakanlık açıkladı! Depremzedelerin evleri 2025 yıl sonuna kadar teslim edilecek...

Deprem konutları için yeni teslim müjdesi geldi! 12 bin 259 konut daha teslim ediliyor!

Bakan Kurum'dan deprem konutu müjdesi! Eylül'de 24 bin konut daha teslim edilecek!

 


Geri Dön