06 / 05 / 2024

Bakan Kurum açıkladı : 'Prefabrik evleri teslim ettik'

Bakan Kurum açıkladı : 'Prefabrik evleri teslim ettik'

6 şubat tarihinde meydana gelen  Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından devlet 4 koldan deprem bölgelerinde yardımlarını devam ettiriyor. Murat Kurum, "Nurdağı ve İslahiye'de 214 prefabrik evi daha sahiplerine teslim ettik" dedi.



 Bakan Kurum açıkladı : Prefabrik evleri teslim ettik
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde kurulan geçici yaşam alanlarının yer aldığı bir video paylaşımında bulundu.

Bakan Kurum paylaştığı videoada  214 prefabrik evin daha depremzede vatandaşlara teslim edildiğini belirterek "Kalıcı konutlarımızı inşa edene kadar vatandaşlarımıza en iyi şartları sunmak boynumuzun borcu. Tüm ekiplerimizle gece gündüz çalışıyoruz. Nurdağı ve İslahiye'de 214 prefabrik evi daha sahiplerine teslim ettik." ifadelerine yer verdi.

Sabah'ın haberine göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonundaki Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Emlak Konut ve AFAD'ın ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar kapsamında tamamlanan ve yapımı halen devam eden bu yığma yapılar, konteyner kentler, prefabrik evler ve günlük yaşamda ihtiyaç duyulan sosyal donatıların kurulmasıyla beraber deprezedeler normal hayatlarına yavaş yavaş dönmeye başladı.

Deprem bölgesinde kurulumu biten geçici yaşam evlerine taşınan depremzede vatandaşlar, günlük yaşamda ihtiyaç duydukları birçok eşya ve araç gerece bu evler sayesinde ulaşabiliyor. Bu geçici yaşam alanlarında yastık, yorgan, yatak, halı, koltuk, mutfak eşyası, kişisel bakım eşyaları gibi temel barınma ihtiyaçları bulunuyor. Geçici yaşam evlerinde vatandaşlar ve çocuklar da düşünülerek onlar için sosyal donatı alanları da oluşturuldu.

Peki geçici yaşam alanlarında deprezede vatandaşlar için hangi sosyal donatı mecraları var? 


Geri Dön