19 / 05 / 2024

Bakan Kurum açıkladı : 'Prefabrik evleri teslim ettik'

Bakan Kurum açıkladı : 'Prefabrik evleri teslim ettik'

6 şubat tarihinde meydana gelen  Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından devlet 4 koldan deprem bölgelerinde yardımlarını devam ettiriyor. Murat Kurum, "Nurdağı ve İslahiye'de 214 prefabrik evi daha sahiplerine teslim ettik" dedi.



 Bakan Kurum açıkladı : Prefabrik evleri teslim ettik

Geçici yaşam alanlarında kadın ve erkeklerin günlük ihtiyaçları dikkate alınarak kuaförler, giyim ve gıda alışverişlerini yapabilecekleri sosyal marketler, halk eğitim kursları, hayvan tedavi ve kurtarma merkezi, engelsiz yaşam ve uygulama merkezi, çocukların eğitimlerinin devamı için anaokulu, ilkokul, ortaokul. Bunlarla birliktedepremin olumsuz etkilerinin azaltması adına psikososyal destek birimlerde geçici yaşam alanlarında yer alıyor.

"HER ŞEY EN İNCE AYRINTISINA KADAR DÜŞÜNÜLMÜŞ''

Bakan Kurum'un yaptığı paylaşımda, Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde yapılan geçici barınma alanlarına yerleşen vatandaşlar, gündelik yaşamda ihtiyaç duyulan birçok şeyin düşünülerek hareket edildiğini belirterek, "Gerçekten çok temiz bir şekilde hazırlanmış. Her şey düşünülerek hazırlanmış. Bu kadarını tahmin etmedik.'' dedi.


Geri Dön