04 / 05 / 2024

Bakan Kurum, Fikirtepe’de kentsel dönüşüm müjdelerini sıraladı! 12 bin konut inşa ediliyor!

Bakan Kurum, Fikirtepe’de kentsel dönüşüm müjdelerini sıraladı! 12 bin konut inşa ediliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Toplantısı’nda dikkat çeken açıklamalar yaptı.



İstanbullular için, Kadıköylüler için 500 bini Anadolu'da, 500 bini Avrupa'da olmak üzere toplam 1 milyon yeni konutu İstanbul'un dönüşümü için inşa edttiklerini açıkladı.

Ayrıca 500 bin konutumuzu da yerinde dönüştürülduğunu anımsattı.

Bakan Kurum bugün itibariyle İstanbul'da yüzyılın dönüşümde 529 bin bağımsız bölüm başvuru yaptığını açıkladı. 

Bakan Kurum, Fikirtepe’de kentsel dönüşüm müjdelerini sıraladı! 12 bin konut inşa ediliyor!

FİKİRTEPE'YE 12 BİN KONUT İNŞA EDİLİYOR!

Bakan Kurum, Fikirtepe'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklamalar yaptı.

Bakan Kurum "Bugün; yıllardır çözülmeyen, kangrene dönen Fikirtepe'de sorununu çözdüklerini belirtti. Fikirtepe'de Emlak Konut eliyle 60 bin vatandaşın hayatını değiştirecek bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini belirtti.

"'Büyük Dönüşüm Yeni Fikirtepe' diyerek 12 bin konut inşa ediyoruz. " diyen Bakan Kurum, En geç 1 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

KADIKÖY'E PEŞ PEŞE MÜJDE VERDİ

Kadıköylülere peş peşe müjde veren Bakan Kurum "Bir; Fikirtepe'de birinci Etapta vatandaşlarımızın alacakları metrekareleri ve yerleri önümüzdeki günlerde açıklayacağız" dedi.

Böylece vatandaşların haklarını koruyacak şekilde kentsel dönüşümü tamamlayacaklarını duyurdu.

İkinci müjdeyi veren bakan Kurum, "İki; Fikirtepe'de ikinci ve üçüncü Etapta yapacakları tüm konutları da tıpkı birinci Etapta olduğu gibi yine Emlak Konutumuz eliyle inşa edeceklerini ifade etti.

Tahliye süresine ilişkinde açıklamalar yapan Bakan Kurum "Üç; yine Fikirtepe'de ikinci ve üçüncü Etapta çalışmalarımıza başladık" dedi. Tüm süreci şeffaf bir şekilde yürüteceklerini ifade eden Kurum, Vatandaşların evlerini ne zaman tahliye edeceğini en kısa sürede açıklayacaklarını belirtti. Bakan Kurum ikinci Etap veya eşdeğer alanlarda trampa yani takas hakkı tanıyacaklarını belirtti.

"Dört; İnşallah Fikirtepe'de 1. Etapta yer alan Haldız ve Obaköy Projelerini de yine Bakanlık olarak biz tamamlayacağız.

"Beşinci müjdeyide Hasanpaşa Mahallesine veren Kurum vakıf adına tescilli 37 tane parselde vatandaşın mülkiyet sorunlarının olduğunu bildiklerini söyleyerek "Bu vatandaşlarımıza Kadıköy Belediyesi tarafından bugüne kadar hiçbir yer gösterilmedi. Biz de hak sahibi kardeşlerimizi mağdur etmemek için Bakanlığımızca bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz. İnşallah en kısa sürede vatandaşlarımızın tapu sorununu çözerek mağduriyetlerini gidereceğiz" dedi.

"Altı; Hasanpaşa Mahallemizin büyük bir kısmının 50 yılı aşan yapılardan oluştuğunu biliyoruz. Vatandaşlarımızın bizden kentsel dönüşüm talepleri var. Biz de bu alanda kentsel dönüşümü hızlandırmak, imarla ilgili problemleri çözmek için bu alanı rezerv yapı alanı ilan ediyoruz. Böylece bu mahallemizdeki kentsel dönüşüm süreçlerini çok daha hızlı bir şekilde Bakanlığımız eliyle yürüteceğiz."

Son dakika altın bilezik fiyatları! 5 Mayıs Cuma altın bilezik fiyatları ne kadar oldu?

Hurda fiyatlarına büyük zam geldi! Bakır ve demir hurda fiyatları fırladı! 5 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi

Doların 10 gün sonra geleceği seviye belli oldu! Selçuk Geçer altını çizerek açıkladı! Kemerlerinizi bağlayın...


Geri Dön