29 / 04 / 2024

Bakan Kurum, "Yatırım değeri 65 milyar lira" dedi ve açıkladı: İstanbul Finans Merkezi açılıyor!

Bakan Kurum,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 17 Nisan'da Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla açılacak olan İstanbul Finans Merkezi'ne giderek açılış öncesi incelemelerde bulundu. İşte detaylar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve Ak Parti İstanbul 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Murat Kurum, 17 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılacak olan İstanbul Finans Merkezi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ümraniye'deki çalışmaları yerinde kontrol eden Kurum, inceleme sonrası açıklamalarda bulundu. 

"İSTANBULUMUZU FİNANSIN İSTANBUL'U HALİNE GETİRECEK"

Bakan Kurum, "İnşallah iki gün sonra İstanbul Finans Merkezi'ni hem İstanbul'a hem de milletimize kazandıracağız ve dünya finans piyasalarının da hizmetine sunacağız. İstanbul için bu projenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz de bu anlamda oldukça heyecanlıyız. Gerçekten ilmek ilmek işlediğimiz ve yaklaşık 10 sene çaba harcadığımız 65 milyar Türk Lirası yatırım değerine sahip 3 milyon 387 bin metrekare inşaat alanına sahip bir proje. İstanbulumuzu finansın İstanbul'u durumuna getirecek. Huzurlu, güvenli ve en önemlisi de depreme karşı dayanıklı olacak. Çünkü finans sektörünüzün depremde ayakta durması şart. En güçlü şekilde ayakta hizmet vermesi lazım. Bu anlamda da hem Türkiye'ye hem de İstanbul'a katma değer sağlayacaktır. Hepimizin, herkesin İstanbul'una değer katacaktır. İnşallah 17 Nisan'da Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle halkımızın katılımı ve coşkusuyla bu dev eserin açılışını gerçekleştireceğiz. Ben şimdiden Türkiye yüz yılı için, İstanbul için, Türkiye için, milletimiz için. İstanbul Finans Merkezi'nin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.


Geri Dön