04 / 05 / 2024

Bakan Kurum'dan açıklama: İstihdam için ticari merkezler kuruyoruz!

Bakan Kurum'dan açıklama: İstihdam için ticari merkezler kuruyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 11 şehirde sadece konut inşa etmekle yetinmeyip şehirleri yeniden ayağa kaldırmak adına önemli adımlar atıldığını ifade etti. Bakan Kurum, şehirlerimizin ekonomisini canlandıracak ve istihdam yaratacak nitelikli sanayi sitelerinin de kuruldu



"Kahramanmaraş merkezli depremler" olarak adlandırılan ve asrın felaketi olarak kabul edilen doğal afetin ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bölgedeki zarar gören kalıcı konutlarla birlikte sanayi alanları için de yoğun bir çalışma yürütüyor. Bu çalışmalarla, afetzedelerin yaşadığı şehirlerin ekonomik olarak da yeniden inşa edilmesi hedefleniyor.

 Bakan Kurum dan açıklama: İstihdam için ticari merkezler kuruyoruz!

Her birim için önemli planlamalar yapıldı

Bakanlık, bir video ile Gaziantep İslahiye'de devam eden sanayi sitesi çalışmalarını paylaştı. Videoda Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nün önderliğinde yürütülen projede, tam 80 adet iş yerinin yer aldığı muhteşem bir sanayi sitesinin inşa edildiği bilgisi verildi. Paylaşılan videodaki görüntülerde, alanda gerçekleştirilen çalışmalara da yer verildi.

Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Teknik Daire Başkanı Ayşe Aktürk Basık, yayınlanan videoda İslahiye'deki sanayinin canlandırılması hedefiyle yürütülen çalışmalar hakkında şu bilgilendirmeleri yaptı: "Küçük sanayi sitelerimizde Yapı İşleri Genel Müdürlüğü olarak titizlikle gerçekleştirdiğimiz projelendirme, etüt ve planlama çalışmalarını başarıyla tamamladık. Şimdi de bu bölgede 80 adet iş yerinin inşası için hızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her bir birim için 100 metrekare kapalı alan ve 150 metrekare açık alan şeklinde özenli bir planlama gerçekleştirildi. Bu geniş açık alanlar, küçük sanayi sitesi esnafımızın malzeme yükleme, indirme ve bindirme işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebileceği alanlar olarak tasarlandı.”


Geri Dön