07 / 05 / 2024

Bakan Kurum'dan İstanbullulara peş peşe müjde! Çalışmalarımızı başlattık

Bakan Kurum'dan İstanbullulara peş peşe müjde! Çalışmalarımızı başlattık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Pendikli vatandaşlara 6 ayrı müjdeyi peş peşe duyurdu. İşte Bakan Kurum'un sıraladığı müjdeler...



"3 BİN 200 RİSKLİ YAPIMIZI DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

Bakan Kurum, 1'inci etap dışında kalan alanlarda 910 bin metrekare büyüklüğü alanda ilk etabın neredeyse dört beş dakika olduğunu ve bu alanlarda da vatandaşlarla kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalara başladıklarını duyurdu.

İlk etapta vatandaşlarıla nasıl anlaştıysalar aynı alan içerisinde 920 bin metrekarelik alanda çalışmaların büyüteceğini belirten Kuurm "Buradaki 3 bin 200 riskli yapımızı bakanlığımızın kira desteğiyle taşınma desteğiyle yarısı bizden kampanyamızla dönüştüreceğiz. Şimdiden mahallemize ben "Hayırlı uğurlu" olsun" dedi.

4 BİN 500 GECEKONDUNUN İMAR PLANLARI ONAYLADI!

Müjdelerini sıralayan Bakan Kurum, "Ertuğrul Gazi, Gazi Mahallesinde kentsel dönüşüm projesini başlatacaklarını açıkladı. Hem imar sorunlarıyla ilgili hem de ada bazlı vatandaşların dönüşüm yapmak istediklerine dikkat çeken Bakan Kurum "Belediyemizde çalıştık ve burada dönüşümün önünü açacak şekilde kreşimizi yöneteceğiz. Ve burada toplamda 4.500 gecekondumuzun yer aldığı mahallemizi hem rezerv alan ilan hem de imar planlarını onayladık. Burada Yaylapınar, gelin Pınar'ın tepesinin de bulunduğu alanda 950 konutluk bir yer belirledik ve bu alanı da Ertuğrul Gazi mahallemizin dönüşümü için konut yapacağız" diye açıkladı.

Rezerv alan olarak kullanacaklarını ve böylelikle burada hem gecekonduda yaşayan, altyapısı, sosyal donatı işi olan vatandaşların nu çözeceklerini hem de burayı el ele vererek dönüşüm yapacaklarını hedeflediklerini belirten Kurum "Şimdiden bu projemizde Pendikimize hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Özellikle Ertuğrul Gazi Veli Baba, Çamçeşme, Çınardere ve Fevzi Çakmak mahalleleri buralarda bir de Yayalar mahallelerinde Pendik'in evlerinin kentsel dönüşümüne girmesini talep eden vatandaşlara destek vereceklerini duyurdu.

YEŞİL BİR PENDİK HEDEFİ!

Yeşil Pendik idealleri olduğunu ifade eden Bakan Kurum, "Her yer yeşil olsun düşünüştürmeye devam ettiklerini anımsatarak "Biliyorsunuz 285 bin metrekare Pendik Millet Bahçemizi açtık. Sizleri hizmetine sunmuştuk. Şimdi 28 bin bin metrekare Pendik, Burla biraderler konutu yine millet bahçemiz yapımını süratle devam ettiriyoruz" dedi.

Güzelyalı Sahilinde bir millet bahçesi yaptıklarına vurgu yapan Kurum, burada vatandaşların gelecek huzur içerisinde derslerini gençlerimiz çalışacağını ve kütüphanelerden istifade edeceklerini belirtti. 

OKULLAR EN KISA SÜREDE AÇILACAK!

Dolayoba Mahallesi'ndeki hanelerin mülkiyet sorunları olduğunu ifade eden Bakan Kurum, bu sorunları çözdüklerini şimdi de Pendik, Şahintepe. Pendik, Şahintepe'de 400 bin metrekarelik alanda tapu sorununun çözülmesine yönelik çalışmalar başlattıklarını aktardı.

Bakan Kurum, Belediye Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve bakanlığın tüm birimlerini buradaki tapu problemini tamamen ortadan kaldıracağının sözünü verdi.

Bakan Kurum, "İnşallah en kısa sürede tapularımızı vereceğiz ve vatandaşlarımızın rızasını alacağız. Pendik, Kurtköy'de 6 sınıflık ve 12 sınıflık olmak üzere toplamda 18 sınıflık, 2 anaokulumuzun yapımına devam ediyoruz" dedi.

Okulları en kısa sürede tamamlayarak önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmetine sunacağını belirten Kurum ,"Gençler geleceğe daha güvenli bakacak ve en sonunda da buradaki Pendikli kardeşlerimizin duasını alacağız. Tüm projelerimiz, çalışmalarımız, yatırımlarımız,  Pendikli kardeşlerimiz için, İstanbul'umuz için hayırlı uğurlu olsun diyorum" diye konuştu.

Japon Deprem Uzmanı tek tek açıkladı: İstanbul depremi en az 6.8 büyüklüğünde olacak! En riskli ilçeler hangileri?

Türkiye'nin en büyük şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor!

İstanbul'un o ilçesinde yüzde 40 peşin ve 2 taksit fırsatıyla arsa satılıyor! Arsa alacaklar bu tarihi aman kaçırmayın!


Geri Dön