18 / 05 / 2024

Bakan müjdeyi verdi: Hesaplarınızı kontrol edin, ödemeler bu ay yapılacak

Bakan müjdeyi verdi: Hesaplarınızı kontrol edin, ödemeler bu ay yapılacak

Üreticileri heyecanlandıran son dakika açıklaması Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den geldi. Bakan Kirişci, Mart 2023'te yapılması planlanan mazot ve gübre destek ödemelerinin bu ay gerçekleştirileceğini duyurdu.



TARIMSAL DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Çiftçilere bir nebze de olsa nefes aldıran mazot ve gübre desteğini içeren tarımsal destek ödemelerine başvurmak için yapılması gerekenler merak ediliyor. Söz konusu destekten faydalanmak için Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt olmak gerekiyor. Kaydı olan çiftçilerin mazot ve gübre desteği almak istediğini belirten bir dilekçe yazarak Tarım İl ve İlçe müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekiyor. İncelemelerden sonra başvuru onaylanırsa çitfçiler destek ödemelerini almaya hak kazanıyor.

Tarımsal destek alabilmek için üreticilerin bazı şartları taşıması gerekiyor. Bu şartlardan bazıları şöyle:

Gübre desteği için en az 1 dekar alana sahip olmak gerekiyor.

Bakan müjdeyi verdi: Hesaplarınızı kontrol edin, ödemeler bu ay yapılacak

50 dekardan fazla alanlarda toprak analizi yapılması. Toprak analizi yaptırmayan üreticiler mazot desteği alabilecek ancak gübre desteği alamayacak.

TARIMSAL DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Mazot desteklemeleri güncel mazot fiyatının yüzde 50’si tutarında gerçekleşiyor. Bu desteklerle çiftçilerin tarımsal faaliyetlere ara vermeden devam etmesi hedefleniyor.


Geri Dön