16 / 05 / 2024

Bakan müjdeyi verdi! Şubat sonunda 2.323 kişi kadroda olacak!

Bakan müjdeyi verdi! Şubat sonunda 2.323 kişi kadroda olacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık kamuya engelli atamasına dair bilgi verdi. İşte detaylar!



EKPSS sonuçlarıyla birlikte atama bekleyen engelli vatandaşlara dair müjde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan geldi. Bakan Yanık, ay sonunda 2 bin 323 engellinin kamuya memur olarak yerleştirileceği bilgisini verdi.

BAKAN YANIK DUYURDU: AY SONUNDA KADRO MÜJDESİ!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ay sonunda 2 bin 323 engellinin kamuya memur olarak yerleştirileceğini, bu şekilde kamuda çalışan engelli memur sayısının 67 bin 985'e yükseleceğini belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yazılı açıklamasında, engellilerin yalnızca ihtiyaçlarını karşılamayı değil, onların çalışma hayatında etkin rol oynamalarını da önemsediklerini bildirdi. Engellilerin hayatın içinde yer almalarının kritik unsurlarından birinin doğrudan üretime katılmaları olduğunun altını çizen Yanık, engellilerin hayatın her alanında var olmalarının önündeki engelleri kaldırmanın da istihdam ağını güçlendirmekten geçtiğini söyledi. Bakanlık olarak "her birey çalışma hayatına katılabilir" anlayışı ile engellilerin istihdam imkanlarını artıracak çalışmalar yürüttüklerine değinen Bakan Yanık, bu ay sonunda yapılacak yerleştirme için 30 Kasım 2022 itibarı ile kamu kurumları tarafından 2 bin 323 kadro isteğinde bulunulduğunu, adayların ÖSYM tercih kılavuzuna göre 13 Ocak 2023' tarihinde tercihlerini tamamladıklarını duyurdu.

"Şubat 2023 sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 2 bin 323 engelli bireyin kamuya memur olarak yerleştirilmesini gerçekleştireceğiz. Bu şekilde kamuda çalışan engelli memur sayımızı 67 bin 985'e çıkarmış olacağız. Bizim amacımız, engellilerimizin istihdam ve girişim imkanlarını geliştirerek sosyal hayata, günlük hayata, istihdam hayatına doğrudan ve engelsiz diğer vatandaşlarımız kadar eşit bir biçimde katılabilmelerini sağlamak.”

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur?

3600 günden emekli olma şansı var mı? 3600 gün ile emekli olursam ne kadar maaş alırım?


Geri Dön