02 / 05 / 2024

Bakan Murat Kurum'dan arazi müjdesi! Tarım arazilerinin satışında başvuru süresi uzatıldı! 

Bakan Murat Kurum'dan arazi müjdesi! Tarım arazilerinin satışında başvuru süresi uzatıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada,  "Hazineye ait 2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışına ilişkin düzenlemeyle vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarını çözüyoruz." şeklinde konuştu.



Bugüne kadar toplam 685 bin taşınmazın satışı yapıldı

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı daha önce de vatandaşların mülkiyet sorunlarının çözümüne ilişkin birçok uygulamayı yürürlüğe koydu. Söz konusu bu uygulamalar arasında 2/B olarak bilinen araziler ile Hazineye ait tarım arazilerinin satışı da bulunuyor.

Bu kapsamda bugüne kadar toplam 685 bin taşınmazın satışı yapılırken, toplamda 955 bin hak sahibi vatandaş tapularına kavuştu. Fakat tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebiyle başvuru ve ödeme sürelerini kaçıran 314 bin vatandaşın mağduriyet yaşamaması için başvuru ve ödeme süresi 31 Aralık 2022 tarihine  kadar uzatıldı.

Bakan Murat Kurum dan arazi müjdesi! Tarım arazilerinin satışında başvuru süresi uzatıldı! 

Hazine taşınmazlarında da satın alma başvuru süreleri de değişti

Daha önce Hazine taşınmazları üzerinde yapısı olan vatandaşlara satın alma hakkı tanınmış ve satın alma başvuru süresi 31 Aralık 2019 tarihinde sona erdi. Ancak yapılan yeni düzenleme kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alan vatandaşların bu taşınmazları satın almalarına ilişkin başvuru süresi de 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatıldı.


Geri Dön