29 / 04 / 2024

Bakan Nebati açıkladı! Enflasyon düşecek mi?

Bakan Nebati açıkladı! Enflasyon düşecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Enflasyon düşecek mi?” sorusuna yanıt verdi. Nebati, “Enslasyonda düşüş bekliyoruz” dedi.



Maliye Bakanı Nebati, Twitter hesabında açıklamalarda bulundu. Nebati, uzun ve orta vadeli planlar sayesinde ekonominin büyüyüp güçlendiğini ifade etti. Hazırlanan Orta Vadeli Program'ın On Birinci Kalkınma Planı ile uyumlu olduğunu belirten Nebati enflasyonun düşeceğini de ekledi. İşte o açıklamaların ayrıntıları.

Bakan Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hükümet olarak göreve geldiğimiz ilk günden bu yana kapsayıcı kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda hazırlayıp uyguladığımız orta ve uzun vadeli planlarla ekonomimizi büyüttük ve güçlendirdik. Önümüzdeki 3 yıllık dönemin yol haritasını oluşturacak Orta Vadeli Program, dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeler titizlikle analiz edilerek, On Birinci Kalkınma Planı esaslarıyla uyumlu şekilde hazırlanmıştır. Programımızı hazırlarken büyümeyi ve istihdamı artıran, yüksek katma değerli üretimi önceliklendiren ve ihracat odaklı sürdürülebilir büyümeyi esas alan Türkiye Ekonomi Modelimiz merkeze alınmıştır. Program süresince uygulayacağımız politikalar da bu kapsamda, yüksek katma değerli üretimi, cari işlemler dengesinde kalıcı iyileşmeyi, verimliliği ve ihracat artışını sağlamak üzere oluşturulmuştur. Böylelikle ekonomimizin ortalama yüzde 5,3 büyümesini, istihdamın toplamda 2,7 milyon kişi artmasını öngörüyoruz" dedi.

Bakan Nebati açıkladı! Enflasyon düşecek mi?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön