16 / 05 / 2024

Bakan Nebati açıkladı! Enflasyon düşecek mi?

Bakan Nebati açıkladı! Enflasyon düşecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Enflasyon düşecek mi?” sorusuna yanıt verdi. Nebati, “Enslasyonda düşüş bekliyoruz” dedi.



'MALİ DİSİPLİNDEN ASLA TAVİZ VERMEDİK'
Bakan Nebati, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Ayrıca program dönemi sonunda, ihracatımızın 305 milyar dolara ulaşacağını, işsizlik oranının yüzde 9,6 ile önemli ölçüde gerileyeceğini, cari işlemler açığının GSYH’ye oranının yüzde 0,9 olacağını, enflasyonun tek hanelere ineceğini öngörüyoruz. Vurgulamak isterim ki, 2023-2025 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programımızda, önceki yıllarda olduğu gibi mali disiplinden asla taviz vermedik. Ekonomimizin temel dinamiklerini göz önünde bulundurarak tüm vatandaşlarımızın önceliklerini karşılayacak bir bütçe hazırlamaya gayret ettik. Program dönemi sonunda, Merkezi Yönetim Bütçe açığının GSYH’ye oranının yüzde 1,5 olmasını öngörüyoruz." 

Bakan Nebati açıkladı! Enflasyon düşecek mi?

EDİTÖR NOTU: Bu haber 4 Eylül 2022 tarihinde saat 22.59'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,21 Türk Lirası, euro 18,10 Türk Lirası, altının gramı ise 1001,72 Türk Lirası değerinde.

Evini ısıtmak isteyen vatandaş servet ödeyecek! İşte rakamlar...

"Sakın inanmayın" diyen İslam Memiş, gram altında tarihi fırsatın yaklaştığını söyledi!

Dolar alacaklar dikkat! Selçuk Geçer'den bomba tüyo geldi!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön