04 / 05 / 2024

"Sakın inanmayın" diyen İslam Memiş, gram altında tarihi fırsatın yaklaştığını söyledi!


Altın fiyatlarındaki gerilime yatırımcılar tarafından dikkatle takip edilirken Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten flaş tahminler geldi.



Dolar kurundaki yükselişin sürmesi ile son günlerde gram altın fiyatları yeniden 1000 TL'nin altına indi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Şuan 1.000 TL'nin  altında gram altın yok sevgili kardeşlerim, şuan 1.007 lira. Olunca ben söylerim." sözlerine yer vererek ekran ile piyasalardaki farkın altını çizen İslam Memiş, gram altın fiyatlarıyla ilgili olarak herkesi şaşırtan tahmin ve yorumlarda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED'in kararları ve FED Başkanı'nın konuşmaları sonrasında harekete geçen altın fiyatları için yatırımcıları uyaran İslam Memiş, şu tahmini yaptı:

"Sakın inanmayın" diyen İslam Memiş, gram altında tarihi fırsatın yaklaştığını söyledi!

"Altın, gümüş gibi emtialar ciddi anlamda baskılanmaya devam ediyor. Özellikle bu baskılanma kısa vade için kalıcı olmayabilir.

Enflasyon artmaya devam ediyor, jeopolitik riskler resesyon riski falan derken altın fiyatlarında tekrar yükseliş trendi olabilir ons bazında. Gram altın tarafındaki hikaye tamamen değişik. İster istemez doların uluslararası piyasalardaki değer artışları içeride dolar / TL kurunun 18.20 lira seviyesinin üzerinde tutulmasına neden oluyor.

Dolar kuru için yılın son çeyreğinde 20-21 lira aralığında bugünkü ekonomik koşullarda bir fiyatlama bekliyoruz. Eğer bu öngörümüz gerçekleşirse gram altın / TL fiyatında yeni rekorlar da görme ihtimalimiz çok yüksek. Mesela 1.200 – 1.450 bu masada kalmaya devam ediyor. Dolayısıyla emtia fiyatlarındaki bugünkü seviyeler orta ve uzun vade için alım fırsatı verdiğini düşünüyorum.."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön