Ekonomi

Bakan Nebati ve MÜSİAD asgari ücrete ek zam miktarını değerlendirdi: Memnuniyet verici

Asgari ücrete 1 Temmuz'da yapılan ek zam oranı Hazive ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) yapılan zam oranını değerlendirdi. Bakan Nebati asgari ücrete yapılan ek zam miktarının memnuniyet verici olduğunu söyledi.Milyonlarca işçinin beklediği haber bugün açıklandı

Asgari ücrete yılbaşında yüzde 50 zam yapılmasının ardından tutulamayan enflasyon nedeniyle maaşlara ek zam konusu gündeme gelmişti. Milyonlarca işçinin beklediği haber bugün açıklandı. Asgari ücrete yüzde 30 zam yapıldığı açıklandı. Yapılan zamla maaşlar 4 bin 253 liradan 5 bin 500 liraya çıkarıldı. Maaşlara yapılan zam 6. ayda yüzde 80 olarak hesaplandı. TÜİK, Haziran ayı enflasyonunu 4 Temmuz'da açıklayacak. Mayıs ayında enflasyon yüzde 73,5 olarak bilirilmişti. ENAG ise enflasyonun 5 ayda yüzde 160 olduğunu duyurmuştu. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücrete yüzde 30 zam oranını değerlendirdi. 5 bin 500 lira olarak açıklanan maaşın 'hayırlı olmasını' istedi. Asgari ücrete yılbaşından bugüne yüzde 94.60 zam yapıldığını iddia etti. Bakan Nebati, "Çalışanları ve emekçileri fiyat artışları karşısında koruma kararlılığımız ortaya ortaya çıktı. Millete hayırlı olsun" dedi. 

Bakan Nebati asgari ücret yapılan zamla ilgili Twitter'dan şunları söyledi:  

Yılbaşında; gelir ve damga vergisini kaldırıp açıklanan net asgari ücret tutarı Temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 oranında bir ara artışla 5 bin 500 liraya yükseldi. Böylelikle, yılbaşından bu yana net asgari ücret oranındaki kümülatif artış oranı yüzde 94.60 oldu. Çalışanlar ve emekçileri fiyat artışları karşısında koruma kararlılığımızı ortaya koyan asgari ücret millete hayırlı olsun.

MÜSİAD: MEMNUNİYET VERİCİ

Öte yandan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) açıklanan yeni asgari ücrete ilişkin değerlendirmede bulundu. MÜSİAD Başkanı  Mahmut Asmalı, asgari ücretin yılın ikinci yarısı itibariyle net 5 bin 500 liraya çıkarılmasının memnuniyet verici oduğunu söyledi.

MÜSİAD tarafında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Tek bir çalışanın bile alın terinin enflasyona ezdirilmemesi için, asgari ücrette ara bir artışın elzem olduğu ifade edilmişti. Bu noktada başta Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere, iş dünyasının taleplerine kayıtsız kalmayan bütün ekonomi yönetimine teşekkür ediyoruz. Asgari ücrete sağlanan vergi muafiyetinin devam edecek olmasına ilave olarak işverene işçi başı 100 TL destek verilecek olması, işverenlerimizin üzerinden ciddi bir yükü hafifletecektir.

Açıklanan asgari ücret milyonlarca çalışanda şok etkisi yarattı! Erdoğan'ın açıklaması şaşırttı

Elektrikli otomobil TOGG'un fiyatını aşağı çekecek karar açıklandı! Araç kaç liradan satılacak?

Merkez Bankası yeni karar aldı: Dolardan alınan komisyon oranı arttı

Yeni asgari ücretin maaşlara yansıtılmasını sağlayacak değişiklik yapıldı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda gündeme gelen maaş önerisi belli oldu