Ekonomi

Asgari ücrete ek zammın belli olmasından sonra artacak maaşlar ne zaman hesaba yatacak?

Asgari ücrete Temmuz ayında enflasyon farkı yansıtılmış bir şekilde yapılacak artış miktarını AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, televizyonda katıldığı canlı yayında açıkladı. Herkesin merak ettiği oran belli olduktan sonra maaşların hesaba ne zaman yatacağı merak konusu oldu.'Memur emeklileri dahil olmak üzere enflasyon farkını üstüne koyarak yüzde 40 civarında bir artışın, biraz eksik, biraz fazla olabilir

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, canlı yayında asgari ücrete ek zam ve emekli maaşlarına artış konularıyla ilgili hükümetin atacağı adımları açıkladı. 'Memur emeklileri dahil olmak üzere enflasyon farkını üstüne koyarak yüzde 40 civarında bir artışın, biraz eksik, biraz fazla olabilir. Bunlar çalışılıyor' diyen Numan Kurtulmuş'un açıklaması sonrası asgari ücrete ortalama 1500 lirayla 1700 lira arasında zam geleceği hesaplandı. Eğer Kurtulmuş'un verdiği yüzde 40 oranında asgari ücrete zam yapılırsa 4 bin 253 liralık asgari ücret 1701 liralık artışla 5 bin 954 liraya yükselecek. En düşük emeki maaşı da 2 bin 500 liradan 3 bin 500 liraya çıkacak.

Asgari ücrete yapılacak ek zamma Haziran ayı enflasyon rakamları da eklenecek. Haziran enflasyonu ise 4 Temmuz Pazartesi saat 10:00'da açıklanacak. 

 

 

TÜİK, mayıs ayı enflasyon rakamlarını aylık yüzde 2,98 artışla yıllık yüzde 73,50 şeklinde açıklamıştı.

Kurum Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ise aylık yüzde 8,76, yıllık yüzde 132,16 arttığını duyurdu.

"YÜZDE 35,64'LÜK ARTIŞ CEPTE"

TRT'de asgari ücrete ek zam ve memur maaşlarına taban fiyat çalışmasıyla ilgili bilgi veren Yıldırım Beyazıt Ünirversitesi öğretim görevlisi Tarkan Zengin, yüzde 35,64'lük zammın cepte olduğunu söz konusu orana Merkez Bankası'nın yüzde 3,7'lik aylık enflasyon beklentisi eklendiğinde oranın yüzde 40 olacağını iddia etmişti.

Söz konusu iddiayı Numan Kurtulmuş'un açıklamaları da destekler nitelikte oldu. Peki asgari ücrete ek zam resmen ne zaman açıklanacak zamlı maaşlar ne zaman hesaplara yatacak?

Asgari ücrete ek zam oranının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından şekillendirilip açıklanması bekleniyor. Kamuoyundaki genel beklenti ise zamlı maaşları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı yönünde.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, "Temmuz ayında, bütün çalışanların yüzünü güldürecek hiç olmazsa 'enflasyona karşı benim devletim benim yanımda' dedirttirecek bir düzenlemeyi, Türkiye gerçekleştirecek durumdadır." diyerek zamla ilgili yapılan çalışamalar hakkında bilgi vermişti.

Zamlı maaşların ise Ağustos ayından itibaren hesaplara yansıtılması öngörülüyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına ek zamla ilgili sürpriz gelişme! AK Parti açıklama yaptı

Samsung'un akıllı telefonlarıyla ilgili şaşırtan iddia: 50 milyon adet depolarda bekliyor

Ucuz konut sahibi olmak isteyenleri ilgilendiren fırsat açıklandı! 175 bin 500 lira yeterli olacak

Otomobiline kasko yaptıracaklar dikkat! Araç Kasko Değer Listesi ayda 3 kez yayınlanacak

İkinci otomobil piyasasında Kurban Bayramı sürprizi! Fiyatların düşeceği tarih açıklandı

Asgari ücrete ek zam bekleyenlerin canını sıkacak haber! Erdoğan istedi bakın kimin maaşı ne kadar olacak?

TOGG Bursa Gemlik Fabrikası'nda çalışacak elemanlar için ilan verdi! İşte başvuru şartları

Hükümetin asgari ücret ve emekli maaşlarına yapacağı zam miktarı açıklandı! İşte zamlı maaş miktarı