28 / 08 / 2024

Bakan Nebati ve MÜSİAD asgari ücrete ek zam miktarını değerlendirdi: Memnuniyet verici

Bakan Nebati ve MÜSİAD asgari ücrete ek zam miktarını değerlendirdi: Memnuniyet verici

Asgari ücrete 1 Temmuz'da yapılan ek zam oranı Hazive ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) yapılan zam oranını değerlendirdi. Bakan Nebati asgari ücrete yapılan ek zam miktarının memnuniyet verici olduğunu söyledi.



MÜSİAD: MEMNUNİYET VERİCİ

Öte yandan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) açıklanan yeni asgari ücrete ilişkin değerlendirmede bulundu. MÜSİAD Başkanı  Mahmut Asmalı, asgari ücretin yılın ikinci yarısı itibariyle net 5 bin 500 liraya çıkarılmasının memnuniyet verici oduğunu söyledi.

MÜSİAD tarafında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Tek bir çalışanın bile alın terinin enflasyona ezdirilmemesi için, asgari ücrette ara bir artışın elzem olduğu ifade edilmişti. Bu noktada başta Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere, iş dünyasının taleplerine kayıtsız kalmayan bütün ekonomi yönetimine teşekkür ediyoruz. Asgari ücrete sağlanan vergi muafiyetinin devam edecek olmasına ilave olarak işverene işçi başı 100 TL destek verilecek olması, işverenlerimizin üzerinden ciddi bir yükü hafifletecektir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön