15 / 05 / 2024

Bakan Nebati’den dar gelirlilere müjde! İki yeni destek açıklanıyor

Bakan Nebati’den dar gelirlilere müjde! İki yeni destek açıklanıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dar gelirli vatandaşlar için verilen desteğin 145 milyar TL’yi aştığını ifade etti. İşte detaylar…



"KİRALARDA NORMALLEŞME BAŞLADI"

Bakan Nebati, yüksek kiralar ile ilgili de konuştu. Nebati, "Konut fiyatlarında ve kirada normalleşme durumu gelmeye başladı. Dar gelirli kişiler için iki yeni destek (İcra, haciz ve konut desteği) için çalışmalar bitti, yakında açıklanacak" şeklinde konuştu.

Bakan Nebati, 13 Eylül'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı 81 ilde sosyal konut projesi ile ilgili de konuşurken, "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut adımını gerçekleştireceğiz" açıklamasını yaptı.

Nebati, bunlara ek olarak, “Asgari ücretli kişiye % 50 destek sağlanırken işverene de belli bir miktarda destek sağladık. Temmuz ayında asgari ücretliler % 30’un üzerinde artış ile toplamda % 90’a yakın artış sağlamış olduk.

TİCARİ KREDİLERE FAİZ SINIRI KARARI

Bakan Nebati, geçen cuma akşamı TCMB'nin açıklamış olduğu ticari kredilere faiz sınırı kararı ile ilgili olarak da, "Geçen senenin aralık ayından itibaren atılan adımların ve son olarak cuma günü ile öncesinde alınan makro ekonomik tedbirler düşünerek yola çıkmamız gerekiyor. Son alınan karar ile üç ayaklı bir model geliştirmiş olduk” ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati "Yaklaşık % 23'e kadar olan faiz yüzdelerini kullanan finansal sektör, herhangi bir karşılığı ayırmasına gerek yok. Yapılan hamle ile faizlerde gerileme hedeflendi. Bu bankaların ise menkul kıymete olan ihtiyacının ortaya çıkması anlamına geliyor. Bankalar pazartesi gününden itibaren menkul kıymetlere olan ilgi ve taleplerini yükselttiler. 2, 5 ve 10 yıllıklarda tarihi düşüş trendini başarmış olduk” ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati’den dar gelirlilere müjde! İki yeni destek açıklanıyor

Memura 11.007 emekliye 7.343 SSK - Bağ-Kur'a ise 19.84 maaş! Anketin sonuçları çıktı! Kime ne kadar maaş verilecek?

Bütün EYT formülleri yanlış! Bakan Bilgin açıkladı! Tek bir formül var

Ekonomistler neden tahvil yatırımını önermiyor? Ekonomist Nejat Özonay açıkladı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön