30 / 04 / 2024

Bakan Nebati'den son dakika açıklaması: Suç duyurusunda bulunduk!

Bakan Nebati'den son dakika açıklaması: Suç duyurusunda bulunduk!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, titizlikle yapılan incelemeler sonucunda vergi kaçakçılığı sebebiyle ilgili kişiler hakkında 2 bin 916 adet vergi suçu raporu düzenlendiğini ve  Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kişisel sosyal medya hesabından haksız bir şekilde vergi iadesi almaya çalışanlar ile ilgili kritik bir paylaşım yaptı.

“VERGİ DENETİMLERİNİ TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜYORUZ”

Bakanlığın vergi müfettişlerinin, teröre giden finansmanı önleme ve vergi kaçakçılığı aracılığıyla haksız bir şekilde vergi iadesi almaya çalışanlarla mücadelede yoğun ve titiz çaba verildiğini ve çalışmaların devam ettiğini bildiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Bu çerçevede Bakanlığımız tarafından yapılan analizler sonucunda talepte bulunduğu ya da aldığı vergi iadeleri riskli olduğu ortaya çıkan mükellefler hakkında vergi incelemelerini titizlikle hassasiyetle sürdürüyoruz" açıklamasında bulundu.

“VERGİ KAÇAKÇILIĞI GİRİŞİMLERİ İLE MÜCADELE EDECEĞİZ”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sürdürdükleri vergi incelemeleri ve denetimler kapsamında, masumiyet karinesi ilkesini asla göz ardı etmeden 85 milyon vatandaşın emanetinin farkında olarak, Hazinenin vergi kaybetmesine sebep olacak tüm vergi kaçakçılığı girişimleri ile mücadele edeceklerinin altını çizdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön