27 / 07 / 2024

Bakan Nebati'den son dakika akaryakıt fiyatları açıklaması! Benzin, motorin ve LPG'ye ilave indirimler geliyor! 

Bakan Nebati'den son dakika akaryakıt fiyatları açıklaması! Benzin, motorin ve LPG'ye ilave indirimler geliyor! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,  akaryakıt fiyatlarında son zamanlarda yaşanan düşüşlerin altını çizerek, küresel fiyat oluşumlarına bağlı şekilde yakın süreçte akaryakıt litre fiyatlarında ek düşüşler beklendiğine dikkat çekti.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Bakan Nebati, Ukrayna’da devam eden savaşın tetiklemesiyle, geçtiğimiz aylarda petrol fiyatlarında küresel ölçekte yaşanan beklenmedik fiyat yükselişlerinin kaçınılmaz şekilde Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarını da yükselttiğini dile getirdi. 

Bakan Nebati den son dakika akaryakıt fiyatları açıklaması! Benzin, motorin ve LPG ye ilave indirimler geliyor!  

Bu gelişmelerin bir sonucu olarak Haziran'ın son günlerinde Türkiye'de benzinin litresinin 27 TL, motorinin litresinin de 30 TL seviyelerine ulaştığına dikkat çeken Bakan Nebati, bu istenmedik fakat zarurui artışların gerçekleşirken, küresel durumu göz ardı ederek sadece ülkemizde yaşanan bir sorun gibi lanse edenlerin, son dönemde akaryakıt fiyatlarındaki gerilemeye dikkat çekmemelerinin düşündürücü olduğunu dile getirdi. 

Bakan Nebati, akaryakıtta yaşanan söz konusu fiyat düşüşlerinin pompaya yansıdığının da altını çizerek, "Haziran sonundan bu yana petrol fiyatlarında küresel ölçekte gerçekleşen gevşeme eğilimi, vatandaşlarımızın refahını merkeze alan anlayışımızın bir gereği olarak ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarına da aynı oranda ve ivedilikle yansıtılmıştır" şeklinde konuştu ve benzin ile motorinin litresinde yaşanan yüzdelik düşüşleri açıkladı. 

Bakan Nebati den son dakika akaryakıt fiyatları açıklaması! Benzin, motorin ve LPG ye ilave indirimler geliyor!  

Haziran ayının son günlerinden bu yana benzin fiyatlarının yaklaşık yüzde 13 gerilemeyle 23,7 TL bandına, motorin fiyatlarının da yaklaşık yüzde 15 gerilemeyle 25,4 TL bandına düştüğünü vurgulayan Bakan Nebati, LPG fiyatının da yaklaşık yüzde 11,6 gerileyerek, 10,7 TL seviyesine düştüğünü belirtti. 

Bakan Nebati, küresel fiyat oluşumlarına bağlı şekilde yakın süreçte akaryakıt litre fiyatlarında ek düşüşler beklendiğinin altını çizdi ve "Tüm çalışmalarımız halkımızın refahını azami ölçüde artırmak doğrultusunda aralıksız ilerlemektedir" açıklamasında bulundu.  

Benzine bu gece indirim geliyor! Fiyatlar kaç TL olacak? Shell, BP, Opet, PO 18 Temmuz 2022 fiyat listesi...

İBB'den İstanbulkart'a yüzde 100 zam! Fiyatlar ikiye katlandı! İstanbulkart kaç lira oldu? 18 Temmuz 2022 fiyat listesi!

Mutfak tüpü fiyatları son zamdan sonra ne kadar oldu? Aygaz, İpragaz, Mogaz ve Milangaz 18 Temmuz 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön