29 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki: 390 bin depremzede aileye ev vermek zorundayız!

Bakan Özhaseki: 390 bin depremzede aileye ev vermek zorundayız!

Deprem bölgelerinde yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmelerinde geçen bir sene içinde başarılar elde ettiklerini ve çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini açıklayan Bakan Özhaseki ''390 bin depremzede aileye ev vermek zorundayız'' dedi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bakanlık tarafından Kayseri'de düzenlenen Kentsel Yeşil Alanların Sürdürülebilir Yönetimi Çalıştayı'na katıldı. Programda önemli değerlendirmeler yapan Özhaseki deprem bölgesindeki çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini açıkladı ve '' Devlet olarak hak sahibi 390 bin aileye ev vermek zorundayız” dedi.

390 BİN AİLEYE KONUT VERMEK ZORUNDAYIZ!

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; depremin ardından konut hak sahiplerini belirleme sürecinin AFAD koordinasyonunda yapıldığı bilgisini aktaran Bakan Mehmet Özhaseki, çalışmalarda gelinen noktayı şu şekilde özetledi: “Bu işler AFAD’ın koordinasyonunda yürüyor. Onların tespitlerine göre şuanda konut olarak hak sahibi 390 bin aileye ev vermek zorundayız.'' dedi.

100 BİN KONUTUN İHALESİ DEVAM EDİYOR

40 bin işyerini yeniden yapmak, 11 bin 500 civarında da ahır gibi müştemilatları bizim devlet olarak yapıp vermek gibi bir zorunlulukları olduğunu belirten Bakan Özhaseki: ''O günden bu tarafa 200 binden fazla konutun ihalesini yaptık, inşaatları hızla devam ediyor. Bir kısmı bitti, bugünlerde teslimat yapılacak.” dedi.

Depremzedeleri konut sahibi yapmak için çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini anlatan Mehmet Özhaseki, halen 100 bin kadar konutun ihalesinin devam etiğini açıkladı.

Bakan Özhaseki: 390 bin depremzede aileye ev vermek zorundayız!

50 BİN KONUT ÇELİK EV OLARAK YAPILIYOR

İhaledeki 50 bin konutun köylerdeki çelik evler olarak yapıldığını hatırlatan Özhaseki, “Geliştirdiğimiz başka alternatifler ile o bölgelerde evlerin yapılabilmesi amacıyla ‘yerinde dönüşüm’ gibi devlet destekli projede vatandaş tarafından büyük bir ilgi gördü. 255 bin vatandaşımız 'devletin desteğini alarak işimiz yapmak istiyorum' diyerek müracaat etti” dedi.

56 MİLYAR TL KAYNAK AYRILDI

Bakan Mehmet Özhaseki, şu ana kadar 15 bin vatandaşın ya çap alarak ya aplikasyon krokisi ile uğraşarak ya zemin etütleri ya da belediyedeki birtakım işleri tamamlamak için müracaat ederek, kendi evlerini yapmak için gayret ettiğini de bildirdi.

Bakanlık olarak 4 büyükşehirde ve bazı ilçelerde şehir merkezlerini, ona açılan ana caddeleri kendilerinin yapması çağrısında bulunduk larını belirten Özhaseki, bu sayede kentlerin kendine has kimliklerinin ortaya çıkacağını vurguladı.

Özhaseki: “Orada da inşaatlara devam ediyoruz. Haliyle altyapı çok zarar gördü. Elde ettiğimiz krediyi o bölgedeki 11 belediyemize hibe olarak veriyoruz. 56 milyar lira gibi bir kaynak ayırdık.''dedi.

Deprem konutlarının kura çekilişi yarın başlıyor: 75 bin vatandaşa güvenli konutlar teslim edilecek!

Bakan Özhaseki açıkladı! KÖYDES için bu yıl 6,9 milyar lira ödenek ayrıldı

Geri Dön