28 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki 6 Şubat depremlerinin maliyetini açıkladı! Tek çaremiz kentsel dönüşüm...

Bakan Özhaseki 6 Şubat depremlerinin maliyetini açıkladı! Tek çaremiz kentsel dönüşüm...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Bakan Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin maliyetini açıklayarak Türkiye'nin bir deprem bölgesi olduğuna vurgu yaparak ''Tek çare kentsel dönüşüm" ifadelerini kullandı.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Bakan Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'ta yaşanan ve binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin maliyetini açıkladı.

DEPREMLERİN MALİYETİ 100 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE!

Bakan Özhaseki, 6 Şubat depremlerinde, 100 milyar doların üzerinde hasarın oluştuğunu açıkladı. Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunun vurgusunu yapan Özhaseki, tek çarenin kentsel dönüşüm olduğunu belirtti.

''TEK ÇAREMİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM''

6 Şubat depremlerinde 100 milyar doların üzerinde bir hasar ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Özhaseki Türkiye'nin bir deprem bölgesi olduğunu söyleyerek ''Tek Çare kentsel dönüşüm'' dedi.

Türkiye genelinde 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladık. Şu anda Türkiye genelinde yaklaşık 400 bin bağımsız bölümün dönüşüm süreci de devam ediyor.

Bakan Özhaseki 6 Şubat depremlerinin maliyetini açıkladı! Tek çaremiz kentsel dönüşüm...

KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA 480 MİLYAR TL KAYNAK SAĞLANDI!

İstanbul’da 2012’den bugüne kentsel dönüşüm projeleriyle bugüne kadar İstanbul’da 800 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladık. Türkiye genelinde kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bakanlığımızca 480 milyar TL değerinde kaynak sağlandı.

KÖY EVLERİNİN YAPIMINDA DEĞİŞİKLİK KARARI

Bakan Özhaseki,  yıkılan riskli yapıların arsa haline gelmesinden sonra ortaklığın giderilmesi için dava açılması fikri ortaya konulduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:  '' Şurada kentsel dönüşümdeki uyuşmazlıkların çözülmesi için arabuluculuk sistemine geçilmesi istendi. Türkiye'de bundan sonra yapılacak köy evlerinde çelik karkas üzerine yapmayı düşünüyoruz. İlk etapta depremden etkilenen 4 şehirde bu çelik evleri yaparak vatandaşlarımıza göstermek istiyoruz." dedi. 

Ev ve arsa sahipleri dikkat! Uzman isim uyardı!

Kentsel dönüşümde son dakika gelişmesi! Devlet tapuya hissedar mı olacak?

Bakan Özhaseki az önce resmen açıkladı! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı geliyor! Detayları peş peşe paylaştı!

 


 


Geri Dön