28 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki açıkladı: 311 bin konut bir yıl içerisinde ortaya çıkacak

Bakan Özhaseki açıkladı: 311 bin konut bir yıl içerisinde ortaya çıkacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Deprem bölgesindeki kalıcı konutların daha hızlı inşası için yeni formülleri büyük ihtimalle de en geç bir hafta içerisinde yeni önerilerimizle mutlaka milletimize iletmiş" diye konuştu.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerdeki inşa sürecinin hızlandırılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bakan Özhaseki, Malatya, Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş gibi depremden etkilenen illerde yeni formüller üzerinde çalıştıklarını ve yakın zamanda bu önerileri millete aktaracaklarını söyledi.

Göreve başlamasının ardından deprem bölgelerine öncelik veren Bakan Özhaseki, Adıyaman'da inşa ve ihya çalışmalarını yerinde takip ettikten sonra, Malatya ve Kahramanmaraş'ı ziyaret etti. Bakan Özhaseki, yarın da Hatay'da incelemelerini sürdüreceğini belirtti.

Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde yaraların sarılması için ellerinden gelenin yapılacağını vurgulayarak, hızlı bir şekilde çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Devletin ve milletin büyük olduğunu ve deprem hasarlarının atlatılacağını söyleyen Bakan Özhaseki, devletin ihtiyaçları karşılamak için var olduğunu ve herkesin devletin yardımlarını göreceğini belirtti.


Geri Dön