12 / 05 / 2024

Bakan Özhaseki açıkladı: 311 bin konut bir yıl içerisinde ortaya çıkacak

Bakan Özhaseki açıkladı: 311 bin konut bir yıl içerisinde ortaya çıkacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Deprem bölgesindeki kalıcı konutların daha hızlı inşası için yeni formülleri büyük ihtimalle de en geç bir hafta içerisinde yeni önerilerimizle mutlaka milletimize iletmiş" diye konuştu.



"311 bin konut  bir yıl içinde tamamlanacak"

Konutların yapılması meselesine de değinen Bakan Özhaseki, hızlı bir şekilde harekete geçtiklerini ve deprem bölgesinde binlerce konutun inşaatının başladığını ifade etti. Ayrıca, 311 bin konutluk rezerv alanındaki planlamaların tamamlandığını ve büyük bir kısmının ihalesinin yapıldığını belirtti. Bu konutların bir yıl içinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Bakan Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini ve planlamaların tamamlandığını vurgulayarak, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Özhaseki,  "Şunu herkes bilsin ki bizim devletimiz  büyük bir devlet ve büyük bir milletiz. Çok şükür bu hasarları biz atlatırız. Bu yaraları sararız" ifadelerini kullandı.


Geri Dön