Kentsel Dönüşüm

Bakan Özhaseki açıkladı! Deprem konutları hızla yükseliyor

Deprem konutları hızla artarken Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bölgeye ilişkin çalışmaları 5 adımda açıkladı.

Deprem konutları hızla artarken Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bölgeye ilişkin çalışmaları 5 adımda açıkladı.Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Belediye Başkanları İstişare Kampı'nda bir sunum gerçekleştirdi. Afet ve afet sonrası yapılan çalışmalar, deprem bölgesi seçim sonuçları, kentsel dönüşüm çalışmaları ve çevre projelerine yer verildiği kaydedildi.

DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR

Yaklaşık 77 bin konut teslim edildiği kaydedildi. Kahramanmaraş'ta 17 bin 592, Adıyaman'da 8 bin 216, Elazığ'da 3 bin 93, Adana'da 2 bin 316, Osmaniye'de 3 bin 572, Malatya'da 7 bin 881, Hatay'da 10 bin 889, Kilis'te bin 494, Şanlıurfa'da 2 bin 446, Diyarbakır'da 4 bin 415 ve Gaziantep'te 14 bin 710. Yıl sonuna kadar da 200 bin konutun teslimi yapılması beklenmektedir.

64 MİLYAR TL ALTYAPI ÇALIŞMALARINA HARCANDI

sabah.com.tr'de yer alan habere göre; Deprem bölgesine alt yapı çalışmaları hibe miktarları doğrultusunda toplam 64 milyar Türk Lirası aktarıldığı belirtildi. Projelerin büyük çoğunluğu tamamlanırken, mayıs ayı itibari ile de ihale sürecine başlandığı belirtildi.

6 MİLYON BAĞIMSIZ BÖLÜM RİSK ALTINDA

Türkiye genelinde 31 milyon konut, 5 milyon ticari alandan olmak üzere 36 milyon bağımsız bölüm yer alıyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ülke genlinde 6 milyon bağımsız bölüm risk altında. 2 milyon bağımsız bölümün ise acil yıkılması gerekiyor. 2012 senesinden bugüne kadar 2 milyon 285 bin bağımsız bölümün dönüşümü tamamlandı. 621 bin bağımsız bölümün dönüşüm süreci devam ettiği ifade edildi.

İSTANBUL'DA 1,5 MİLYON BAĞIMSIZ BÖLÜM RİSK ALTINDA

İstanbul'da yaklaşık olarak 1,5 milyon bağımsız bölüm risk altında. İstanbul'da 600 bin bağımsız bölümün ise acilen dönüşmesi gerekiyor. 2012'den günümüze dönüşüm projeleriyle 880 bin 776 bağımsız bölümün dönüşümü tamamlandı. 207 bin bağımsız bölümün dönüşüm süreci ise devam ediyor. 12 senede 131 milyar Türk Lirası değerinde İstanbul'a yatırım gerçekleştirildiği kaydedildi.

30 BİN KONUTUN SÜRECİ BAŞLATILDI

Metropol kent İstanbul'da Yüzyılın dönüşümü başlatılıyor. İstanbul'un 39 ilçesinde 'Yarısı Bizden Kampanyası' kapsamında yaklaşık 15 bin bağımsız bölümde dönüşüm çalışmaları kapsama alanına alındı. İki ayda 14 bin 985 bağımsız bölümün yıkım ve temel atmaları da gerçekleştirildi. 30 bin bağımsız bölüm için dönüşüm süreci başlatılmış oldu.

Bakan Özhaseki açıkladı! 2025 yılı sonuna kadar tüm deprem konutlarının teslimi yapılacak...

Bakan Özhaseki açıkladı: Sahillerde denize erişimi engelleyen kaçak yapılar yıkılacak!

Bakan Özhaseki açıkladı! Deprem konutlarının tamamı teslim edilecek! 

Bakan Özhaseki'den İstanbul depremi çağrısı: 'Herkes evini bir kere ölçtürsün, ne olur ya!'