10 / 05 / 2024

Bakan Özhaseki: Gaziantep İslahiye'deki 399 konutun yapımında önemli aşama katettik!

Bakan Özhaseki: Gaziantep İslahiye'deki 399 konutun yapımında önemli aşama katettik!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Gaziantep İslahiye'deki 399 konutun yapımında önemli aşama katettiklerini söyledi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabı üzerinden, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımına devam edilen Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki örnek dairelerden bazı görüntüleri paylaştı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, deprem bölgesinde hız kesmeden kalıcı konut inşa çalışmalarına devam edildiğini dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Deprem bölgesinde durup dinlenmek için vaktimiz yok. Hedefimiz, vatandaşlarımızı bir an evvel sağlam ve güvenli yuvalarına kavuşturmak. Gaziantep İslahiye'de de yöresel ve yatay mimariye uygun olarak inşa ettiğimiz 17 bloktaki toplam 399 konutun yapımında önemli aşama katettik. Konutlarımızı hızla tamamlayıp hak sahiplerine teslim edeceğiz." dedi.

Bakan Özhaseki: Gaziantep İslahiye deki 399 konutun yapımında önemli aşama katettik!

Kastamonulu selzedeler TOKİ konutlarına kavuştu

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından selzedeler için hayata geçirilen toplam 649 konutun büyük bölümü, hak sahiplerine teslim edildi.

Konu ile ilgili olarak verilen son dakika detaylarına göre Ezine Çayı'nın, şiddetli yağışlardan sonra 11 Ağustos 2021 tarihinde taşması sonucu 65 kişinin hayatını kaydettiği 7 kişinin kaybolduğu ve onlarca binada zarar meydana gelen Bozkurt'ta selin izlerini silmek amacıyla yoğun bir çalışma yürütüldü.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, söz konusu sel sebebiyle konutlarını kaybedenler için ilçenin farklı noktalarında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşası tamamlanmış olan toplamda 600 konutun kurakarı çekildi. Söz konusu konutlar hak sahiplerine peyderpey teslim edildi. Ayrıca ilçede 2. ve 4. bölgede hayata geçirilen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarında Karadeniz manzarası bulunuyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, Anadolu Ajansı muhabirine, sel felaketinden sonra devletin tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla çalışmaya başladığını kaydetti.

Hurda fiyatlarına zam mı geldi? Demir ve bakır hurda fiyatları ne kadar oldu? 2 Temmuz 2023 hurda fiyat listesi

TOKİ resmen duyurdu! O ildeki yeni konut ve dükkanlar için beklenen tarih geldi!

Faizsiz evlilik kredisi almak isteyenler dikkat! 150 bin TL evlilik kredisi ne zaman verilecek, başvuruları başladı mı?


Geri Dön