03 / 05 / 2024

Deprem bölgesindeki 200 bin konutun yapımı son gaz devam ediyor!

Deprem bölgesindeki 200 bin konutun yapımı son gaz devam ediyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, deprem bölgesinin hızlı şekilde ayağa kaldırılması için 850 bin bağımsız birimden 200 konutun yapımının hızlı bir şekilde devam ettiğini açıkladı.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinin hızla ayağa kaldırılması için gece gündüz çalıştıklarını, çalışmalar sonucunda bölgede inşa edilecek 850 bin bağımsız birimden 200 bininin yapımının son gaz devam ettiğini açıkladı.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ KONUTLARIN YAPIMI SON GAZ DEVAM EDİYOR!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinin hızlı bir şekilde ayağa kaldırılması için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayarak, "El birliğiyle, gönül birliğiyle güvenli, sağlam, sıfır atık uyumlu, iklim dostu yuvalarımızı ve iş yerlerimizi inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 Deprem bölgesindeki 200 bin konutun yapımı son gaz devam ediyor!

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR!

Bakan Özhaseki, şahsi sosyal medya hesabındaki paylaşımında, Bakanlık olarak deprem bölgesinin ihya ve inşası için çalışmalarını ara vermeden devam ettirdiklerini açıkladı.

Çalışmaların sonucu bölgede inşa edilecek 850 bin bağımsız birimden 200 bininin yapımının hızla devan ettiği belirten Özhaseki, önemli açıklamalarda bulundu.

Deprem bölgesinde her bir vatandaşın yuvasına bir an evvel kavuşması için ''gecemizi gündüzümüze kattık.'' diyen Bakan Özhaseki el birliğiyle, gönül birliğiyle güvenli, sağlam, sıfır atık uyumlu, iklim dostu konutları ve iş yerlerinin inşa edileceğini belirtti. 

Deprem bölgesi için hayata geçirilen "Yerinde Dönüşüm" projesine de değinen Özhaseki, bu kapsamda 226 bin 325 başvurunun yapıldığını açıkladı.

HİBE VE KREDİ MİKARI ARTIRILDI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm" kampanyası ile ilgili  deprem bölgesindeki projelerde hibe ve kredi miktarının konutlar için arttığını bildirdi. 

Bakan Mehmet Özhaseki , "Yerinde Dönüşüm" kampanyasına dair açıklamalar yaparken,  deprem bölgesinde Yerinde Dönüşüm Kampanyası'nda hibe ve kredi miktarının konutlar için 750 bin liraya, iş yerleri için 400 bin liraya çıkarıldığını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm kampanyasına ilişkin bilgi almak isteyen depremzedeleri Yapım ve Dönüşüm Ofisleri’ne beklediklerini söyledi.

Bakan Özhaseki, depremden etkilenen 11 kentimizde, kredi ve hibe vererek vatandaşların evlerini, iş yerlerini yerinde dönüştürmelerine destek olacaklarını belirtti.

Bakan Özhaseki resmen açıkladı! Deprem bölgesinde buna geçit yok!

Yerinde dönüşümde flaş gelişme! Bakan Özhaseki kredi ve hibe miktarının artırıldığını açıkladı!

Geri Dön